L'Aplec de la Salut es queda sense arrossada pel risc d'incendi


  • Comparteix:

L'anul·lació del concurs de paelles, motivada per l'activació de l'alerta pel risc incendis, ha deslluït aquest dimecres l'Aplec de la Salut de Valldoreix, que enguany ha comptat amb la presència de 250 persones. La celebració també ha servit perquè Ajuntament i EMD facin front comú per preservar el caràcter patrimonial de l'ermita de la Salut, quan encara està pendent que es resolgui el contenciós interposat contra la decisió de la Generalitat de situar l'ermita només al terme municipal del Papiol.

Després que l'any passat la pluja cancel·lés l'Aplec de la Salut, enguany els valldoreixencs s'han quedat sense el seu tradicional concurs de paelles. La direcció general de Medi Ambient ha activat l'alerta Alfa per risc d'incendi forestal a causa de la força del vent a la zona, la qual cosa ha motivat la suspensió de l'arrossada, que comptava amb una desena de famílies participants.

Els valldoreixencs afectats per l'anul·lació del concurs s'han mostrat descontents pel fet que l'alerta per risc d'incendi s'hagi comunicat a última hora, quan la majoria dels participants tenien tot a punt per fer la paella. Escoltem Carles Mitjans, Sebastià Taulé i Jaume Jené.

Participants paella

Estem molt emprenyats. / Això no es pot fer. / No es poden comunicar les coses a última hora.





De la seva banda, el president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, ha remarcat que malgrat el contratemps, els valldoreixencs saben gaudir de l'aplec del seu territori.

Josep Puig

Ha deslluït l'Aplec, perquè molta gent que venia a dinar, potser no ve o marxa més d'hora.




No obstant això, la trobada s'ha desenvolupat amb normalitat, tot i que els 250 assistents han suportat temperatures que han fregat els 30 graus. La jornada ha comptat amb un concurs de bitlles, jocs infantils i les actuacions de les corals Aubada i Harmonia.

Tot i el complert programa d'actes, el moment que ha despertat més interès ha estat la missa a l'ermita de la Salut. De fet, l'ermita també ha estat protagonista en estar pendent la resolució del contenciós administratiu que Ajuntament i EMD van presentar contra la decisió del govern català d'ubicar-la únicament al terme municipal del Papiol.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha aprofitat l'aplec valldoreixenc per refermar el compromís de la ciutat de lluitar fins al final per aconseguir que la Generalitat retorni l'ermita la seva ubicació original, repartida a parts iguals entre els termes municipals de Sant Cugat i el Papiol.

Mercè Conesa

Serem bel·ligerants a l'hora de defensar que l'ermita és també patrimoni de Valldoreix. Anirem fins al final





El programa d'actes de l'Aplec de la Salut també ha comptat amb la presència de la Cobla Ciutat de Terrassa, que ha posat música a la ballada de sardanes patrocinada per l'Obra Social d'Unnim amb la col·laboració de l'EMD.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.