FGC considera 'suficient' la seguretat als trens

FGC té 6 estacions a la ciutat

Societat

Publicat el 14/oct/11 per Jon Sindreu

Les situacions d'inseguretat als Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) són molt menors en nombre i intensitat respecte les viscudes al carrer o a altres serveis de transport públic. Així ho ha assegurat el director de FGC Operadora, Oriol Juncadella, que ha dit que els dispositius de seguretat són suficients, tot i destacar la necessitat de conscienciar la població per tal que preservi l'espai dels trens com si fos una via pública.

Juncadella ha explicat a Cugat.cat que el problema principal dels FGC és l'incivisme i no pas els robatoris o els delictes de violència, tot i assegurar que el nivell de frau a l'hora de pagar els bitllets és molt baix, del 0,2%. El director de FGC Operativa ha afegit que tot allò que passa dins els trens és enregistrat en temps real per càmeres de seguretat, i ha emfatitzat que els infractors acaben sent castigats.

Oriol Juncadella

Als FGC qui la fa la paga. Tard o d'hora, són posats a disposició de la justícia.

Your browser doesn’t support HTML5 audio






Juncadella ha reconegut, però, que el moment de major risc té lloc els cap de setmana a la nit, i ha remarcat que cal dotar de major presència policial els entorns de les discoteques.