18 llars santcugatenques ja tenen un comptador de consum elèctric


  • Comparteix:

L'Ajuntament promou auditories ambientals a les llars santcugatenques. Prop d'una vintena de famílies de Sant Cugat ha instal·lat aquesta setmana un comptador instantani d'electricitat a casa seva. Es tracta d'un aparell que registra i analitza el consum elèctric de cada casa, permetent als usuaris un major coneixement de les seves despeses energètiques. Aquesta iniciativa, emmarcada dins la programació de l'Oficina Sant Cugat Sostenible, finalitzarà dimecres de la setmana vinent amb un taller d'estalvi energètic a la Casa de Cultura.

Conèixer el perfil de consum energètic de les llars santcugatenques, així com fomentar l'estalvi energètic són dos dels objectius que s'ha marcat aquest trimestre l'Oficina Sant Cugat Sostenible.

Per aquest motiu, l'Ajuntament, mitjançant l'associació d'educació i comunicació ambiental Barnamil, ha instal·lat aquesta setmana comptadors de consum elèctric a 18 llars santcugatenques. Les famílies, escollides d'entre una cinquantena que van enviar la sol·licitud a través d'internet, tindran els comptadors intel·ligents una setmana. Després d'aquest període, es farà un estudi de cada cas, per veure quines són les característiques de consum elèctric de cada família.

Josep Julià, veí de Sant Cugat, explica per què es va apuntar a aquesta iniciativa.

Josep Julià

El tema de l'energia crec que és molt interessant, sobretot de cara el futur. Es tracta de conèixer que és el que podem fer els ciutadans per optimizar-ne el consum.


Els comptadors instantanis d'electricitat consten d'un petit sensor, instal·lat a la caixa de llums de cada casa, que envia informació sobre el consum elèctric d'aquella llar a un monitor que registra i emmagatzema les dades. Aquestes dades es poden seguir a través de l'ordinador, fet que permet a l'usuari conèixer els seus hàbits de consum i buscar alternatives més ecològiques.

La tècnica d'educació ambiental de Barnamil, Júlia Mérida, explica la importància d'aquesta iniciativa.

Júlia Mérida

En aquestes auditories energètiques estem instal·lant un aparell que et dona el consum energètic d'una llar perquè aprenguem a mesurar el nostrem consum.



L'últim dimecres d'octubre tindrà lloc un taller per fomentar l'estalvi energètic als domicilis santcugatencs mitjançant auditories energètiques. La cita tindrà lloc a la Casa de Cultura i les dades recollides en les 18 llars amb comptadors elèctrics serviran de punt de partida de la xerrada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.