La direcció de la Unió descarta la venda del teatre


Temes relacionats

La Unió decidirà el seu futur d'aquí a dues setmanes ( 4/oct/11)

L'Ajuntament estudiarà quins usos donar a la Unió en cas de prosperar l'acord amb l'entitat (29/set/11)

Escura reconeix que ubicar la sala B al Teatre la Unió sortiria més car a l'Ajuntament (23/set/11)


  • Comparteix:

Bernat Picornell, a l'esquerra, i David Pujol són membres de la direcció del Teatre la Unió

Bernat Picornell, a l'esquerra, i David Pujol són membres de la direcció del Teatre la Unió

La junta directiva de la Unió descarta, de moment, vendre el teatre i rebutja així l'oferta inicial de l'Ajuntament d'adquirir-ne el patrimoni. Després d'estudiar les condicions del deute que té l'entitat, la direcció considera que el termini de pagament és menys imminent del que semblava i l'assemblea de socis celebrada aquest dilluns ha descartat tant la venda del teatre com la necessitat que els socis en sufraguin el deute.

La previsió amb la qual treballava la junta directiva de la Unió era que dels 400.000 euros a què ascendeix el deute total de l'entitat, 92.000 euros, havien de ser pagats abans d'aquest desembre. Després de revisar els comptes, però, la direcció considera que la situació és 'menys greu' del que es pensava inicialment. El vocal de la junta David Pujol ha aclarit a Cugat.cat que aquest nou escenari provoca que de moment descartin vendre el teatre o fer que el socis paguin el deute.

David Pujol

Quan ens vam reunir amb els creditors ens van arribar informacions que els terminis es podien allargar.


La junta directiva ja va comunicar aquesta decisió a l'Ajuntament la setmana passada. En aquest sentit, assegura que l'equip de govern està 'encantat' amb la possibilitat de no haver de sufragar el cost de comprar el teatre. La Unió espera de cara als propers mesos tirar endavant una comissió bilateral amb el consistori per elaborar un projecte comú que satisfaci les necessitats de les dues parts.

Pel que fa a millorar la situació de l'entitat, l'assemblea de socis d'aquest dilluns ha acordat engegar una campanya de comunicació per augmentar el nombre de socis i buscar nous patrocinadors. Aquesta iniciativa es presentarà d'aquí a 15 dies i començarà a funcionar a partir de la Festa de Tardor. Entre d'altres activitats destinades a captar socis, es crearà la figura del 'soci beneficiari', un associat que pagaria anualment només la meitat que un soci convencional, a canvi de no gaudir de poder de decisió a les assemblees. Ho ha explicat el portaveu de la direcció, Bernat Picornell.

Bernat Picornell

Crearem la figura del soci beneficiari, que tingui els mateixos beneficis però menys drets que la resta d'associats.




L'objectiu de la Unió és recuperar massa social i unificar els projectes de les diferents entitats hi participen, per atraure nous patrocinadors i col·laboradors.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Molt bona noticia. Volem que Sant Cugat tingui un teatre del i per el poble i no un altre equipament elitista. Felicitats i endevant.

Joan Serrallonga. Enviat el 20/oct/11


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.