Més investigació i esperança, missatge de Sant Cugat en el Dia Internacional del Càncer de Mama


  • Comparteix:

L'Ajuntament encoratja els governs a invertir més en la recerca i la investigació del càncer de mama, per aconseguir eradicar la malaltia. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ho ha dit després que la façana del consistori es tornés de color rosa, amb l'encesa simbòlica de llums per commemorar el Dia Mundial del Càncer de Mama. La presidenta local de l'Associació Espanyola contra el Càncer (AECC), Marta Martí, ha enviat un missatge d'esperança a les persones que pateixen la malaltia.

Sant Cugat torna a solidaritzar-se, per tercer any consecutiu, amb les persones que pateixen càncer de mama i els seus familiars, amb la il·luminació de la façana de l'ajuntament. Un acte que, en col·laboració amb l'Associació Espanyola Contra el Càncer i l'empresa Citelum, té com a objectiu fer visible als santcugatencs el Dia Mundial del Càncer de Mama.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha subratllat la importància de la investigació per aconseguir noves fites que portin finalment a la curació de la malaltia.

Mercè Conesa

Encoratjaríem els estats a invertir més en recerca, perquè ens donarà la resposta a la cura d'aquesta i altres malalties.




Al 80% de les dones que els detecten càncer de mama a Catalunya aconsegueixen sobreviure a la malaltia. La presidenta local de l'Associació Espanyola contra el Càncer (AECC), Marta Martí, ha fet un balanç positiu d'aquestes xifres i ha enviat un missatge d'esperança.

Marta Martí

Les persones que tenen càncer de mama, que estiguin esperançades, que amb els tractaments segurament es curaran. La prevenció és també molt important.




Martí s'ha mostrat molt satisfeta per la implicació de la ciutat en la lluita contra el càncer de mama. En aquest sentit, Conesa ha destacat que Sant Cugat també col·labora, de manera indirecta, en la lluita d'aquestes persones i les seves famílies, amb actes simbòlics com l'encesa d'aquest dimecres.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Hace tres años que no recibo la citacion anual para que me hagan, las mamografias de control rutinario, que hasta entonces se me venian realizando, estrañada, lo comente con unas amigas y me comentaronn, que ellas tampoco habian sido citadas, me puse en contacto con el "servicio de atencion al cliente", de Mutua de Terrassa y me comunicaron lo siguiente, "esos controles rutinarios ya no se realizan" . Si es asi, me parece un autentico disparata pues, con las mamografias rutinarias se detecta incipientemente el cancer de mama.El Institut Catala de la Salut, tiene que dar explicaciones a este respecto, considero que es extremadamente grave que estas rebisiones rutinarias no se realicen, porque han salvado muchas vidas, si lo de no recibir las citaciones , se enmarcan dentro de "un mal entendido ", o del plan ahorro, que lo digan.

Francisco Tortosa Martínez. Enviat el 20/oct/11


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.