ICV-EA convoca un acte ciutadà d'homenatge a Manuel Vázquez Montalbán

Montalban va ser un referent ideològic de l'esquerra.

Societat

Publicat el 22/oct/03 per Ester Castanyer

El grup local d'ICV-EA està preparant un acte ciutadà d'homenatge a l'escriptor Manuel Vázquez Montalbán. Per als ecosocialistes, la mort sobtada de Montalbán deixa el panorama català sense un important referent polític i literari.

Tot i que encara no està definida ni la data ni el programa d'aquest acte, l'objectiu d'ICV és fer-lo la setmana que ve i que sigui un acte de ciutat on puguin intervenir-hi persones properes a l'escriptor per parlar de la seva obra però també de la seva trajectòria política i social. El regidor ecosocialista, Xavier Laborda, explica així la voluntat de la seva formació.

Xavier Laborda

Volem aplegar la gent de Sant Cugat, llegir alguns fragments de la seva obra i que alguns dels seus amics ens parlins d'ell.


I és que, tal i com explica Laborda, la mort d'aquest escriptor i periodista deixa un buit important en els referents ideològics del nostre país.

Xavier Laborda

Molts cops pensaves què diria ell i ho llegies, i sempre ho deia tot molt directe. I penses, qui hi haurà ara?


Recordem que Vázquez Montalbán va morir sobtadament dissabte a conseqüència d'un infart. Dimarts va fer-se un massiu acte de comiat a la Universitat de Barcelona, on van participar-hi referents polítics i culturals, entre ells l'escriptor portuguès i premi nobel José Saramago, el cantautor Raimon o la també escriptora Rosa Regàs.