Els veïns de Coll Favà proposen soterrar les vies de Renfe per evitar els sorolls


Temes relacionats

L'Ajuntament demana al govern espanyol la cobertura de les vies a Coll Favà i Can Magí-Roquetes (21/oct/11)


  • Comparteix:

Vista aèria de l'estació de Renfe de Coll Favà

Vista aèria de l'estació de Renfe de Coll Favà

Els veïns de Coll Favà consideren que la millor opció per evitar l'impacte acústic dels combois que passen per les vies de Renfe de la zona és soterrar-les en la seva totalitat. El president de l'associació veïnal, Lucas Matías, preveu reunir-se amb l'Ajuntament per abordar el tema a partir de la setmana vinent i trobar la millor solució per acabar amb el problema sonor, que podria incrementar-se amb els trens de mercaderies que passin quan el Corredor Mediterrani estigui en marxa.

Una de les demandes més llargament reivindicades pels veïns de Coll Favà és la cobertura de les vies de Renfe que passen per la zona. Amb l'anunci de la Comissió Europea (CE), que marca com a infraestructura prioritària el Corredor Mediterrani, aquesta petició torna a estar en boca dels ciutadans de la zona. Aquests preveuen que amb el pas constant dels combois de mercaderies quan la infraestructura estigui acabada, l'impacte acústic encara serà més elevat.

El president de l'Associació de Veïns de Coll Favà, Lucas Matías, creu que la solució rau en soterrar les vies.

Lucas Matías

A partir de la propera setmana ens dirigirem a l'Ajuntament per intentar soterrar les vies. A més trencaria la barrera entre els polígons i els pobles.



El consistori ja ha avançat aquest divendres que demanarà al ministeri de Foment espanyol que part dels diners que ha d'invertir l'Estat espanyol en l'eix Mediterrani estiguin destinats a solucionar aquesta problemàtica.

Durant el 2010 i després de nombroses demandes, el ministeri ja va instal·lar unes pantalles acústiques, però no van acabar d'aïllar el soroll dels trens de mercaderies, segons apunta l'associació veïnal.

Ara, els veïns de Coll Favà tenen en marxa un nou estudi sonomètric per demostrar la inefectivitat d'aquesta mesura i poder demanar alternatives per evitar l'impacte acústic del trànsit ferroviari.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Com a punt de partida està molt bé que es vulgui soterrar les línies de tren, però no sé si econòmicament es pot dur a terme. Hi ha d'altres prioritats que no són tan faraòniques.

Marcel Rodríguez Álvarez. Enviat el 23/oct/11


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.