L'Ajuntament ha atorgat 226 ajuts per habitatge, un 18% més que tot l'any passat


  • Comparteix:

Raül Grangé durant la roda de premsa

Raül Grangé durant la roda de premsa

L'Ajuntament ja ha concedit aquest any 226 ajuts relacionats amb l'habitatge a 66 famílies, un 18% més que tot l'any passat. L'import d'aquestes accions ascendeix als 58.000 euros, un 34% més que durant els 12 mesos anteriors. En paral·lel, l'Ajuntament recorda que als propietaris de pisos públics de venda no poden pagar la hipoteca se'ls permet la revenda a una altra persona a preu de protecció oficial en lloc d'apostar pel desnonament.

Dels 226 ajuts, 151 s'han dedicat a despeses d'habitatge o allotjament alternatiu i els restants 75 s'han centrat en el pagament de subministraments com llum i aigua. En total, s'han beneficiat 66 nuclis familiars i 288 persones. L'import mitjà de l'ajut ascendeix fins als 880 euros. El regidor d'Habitatge, Raül Grangé, resumeix l'objectiu d'aquests ajuts.

Raül Grangé

Davant d'unes dificultats per al pagament d'un habitatge, cap santcugatenc està desprotegit.



Pel que fa als problemes en el pagament dels habitatges de Promusa, l'empresa municipal ofereix dues vies de solució segons la tipologia del domicili. En cas dels pisos de lloguer, després de tres rebuts impagats, Serveis Socials es posa en contacte amb els usufructuaris per buscar una solució personalitzada en cada cas.

Pel que fa als de venda, l'empresa es decanta per exercir el dret de tempteig i retracte, la qual cosa permet la venda del pis a un dels membres de la llista d'espera d'aquesta promoció perquè pugui comprar l'habitatge a un preu públic actualitzat. La suma d'aquests diners va a l'antic usufructuari, que no haurà de continuar pagant per aquesta vivenda. Aquesta és una mesura que Promusa ja ha pres en casos d'anys anteriors i que altres consistoris no contemplen.

Quant al mercat lliure, Serveis Socials també s'ofereix a buscar solucions a famílies amb problemes per al pagament de lloguer després d'evaluar-ne la situació. En cas de problemes amb una vivenda comprada, l'Oficina Local d'Habitatge treballa amb l'Ofideute de la Generalitat, un servei d'assessorament a persones hipotecades amb dificultats de pagament per evitar desnonaments. Grangé ha reclamat que l'Ofideute passi a ser una responsabilitat municipal.

Raül Grangé

Hem parlat amb la Generalitat però això ha de ser un acord de país. L'Ofideute hauria d'estar a cadascun dels municipis.





L'Ajuntament no disposa de les dades de desnonaments a Sant Cugat, malgrat haver-ho reclamat en diverses ocasions a instàncies judicials. Les xifres de què disposen les administracions públiques són d'àmbit català i no local.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.