Antonio Velázquez: 'El segrest a Tinduf és un fet aïllat, la zona és molt segura'


Temes relacionats

Els santcugatencs que van viure el desallotjament d'Al-Aaiun preparan un documental (27/mar/11)

Els activistes santcugatencs alerten d'una guerra imminent al Sàhara Occidental ( 2/des/10)


  • Comparteix:

Terraza i Velázquez van explicar la seva experiència fa un any a Cugat.cat

Terraza i Velázquez van explicar la seva experiència fa un any a Cugat.cat

L'activista santcugatenc Antonio Velázquez, que va viure el desmantellament del campament de resistència sahrauí d'Al-Aaiun, titlla de 'fet aïllat' el segrest dels tres cooperants al campament de Tinduf aquest passat cap de setmana. Velázquez i l'activista santcugatenca Isabel Terraza acaben de tornar d'un viatge per terres nord-africanes per promocionar el documental que han realitzat sobre el desmantellament del campament, ara fa un any. En aquesta última estada, Velázquez i Terraza van coincidir amb els dos cooperants espanyols, Enric Gonyalons i Ainhoa Fernández, abans de ser capturats.

Tot i reconèixer que la notícia l'ha sorprès molt i que és conscient que és una situació que podria patir ell mateix, Velázquez considera que es tracta d'un fet aïllat perquè els campaments sahrauís situats en territori argelí acostumen a ser molt pacífics i segurs. Segons l'activista, el segrest és un intent de desestabilitzar la zona en uns moments claus per a la regió, amb unes eleccions al Marroc i un congrés nacional del Front Polisari, el moviment que lluita pels drets del poble sahrauí.

L'activista santcugatenc assegura que tornarà als campaments sahrauís del nord d'Àfrica.

Antonio Velázquez

Es tracta d'un fet aïllat. Nosaltres volem tornar-hi. Ens han donat nacionalitat d'honor sahrauí i això és un orgull per a nosaltres.



Antonio Velázquez i Isabel Terraza han estat prop de dos mesos als campaments sahrauís d'Algèria per difondre el documental sobre els fets d'Al-Aiun de fa un any. Un documental que van veure Enric Gonyalons i Ainhoa Fernández, els dos cooperants segrestats, poc temps abans que els capturessin. TV3 emetrà properament el documental, que es doblarà al castellà i català.

D'altra banda, els activistes santcugatencs denuncien que, un any després de l'entrada de l'exèrcit marroquí al campament de resistència d'Al-Aaiun, el règim de Mohammed VI continua cometent abusos contra la població sahrauí. Velázquez assegura que els cooperants que continuen detinguts pateixen tortures i altres violacions dels seus drets.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.