Mútua Terrassa gestionarà els tres CAP de Sant Cugat


  • Comparteix:

Imatge de l'operador egarenc / Font: Publicación Médica de Neurología

Imatge de l'operador egarenc / Font: Publicación Médica de Neurología

Mútua Terrassa ha guanyat els concursos per gestionar els dos CAP de Sant Cugat i el futur tercer CAP, segons han confirmat a Cugat.cat fonts del departament de Salut. L'operador egarenc, que actualment s'ocupa dels centres de la Mina i Valldoreix, era l'única empresa que s'havia presentat als tres concursos, un per cada CAP. Mútua Terrassa té pendent l'aplicació d'un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que entrarà en vigor dimarts vinent.

A l'espera de la resolució oficial del Servei Català de la Salut (CatSalut), l'operador guanyador del concurs gestionarà els tres centres sanitaris de la nostra ciutat la propera dècada.

Mútua Terrassa, única empresa que va presentar-se als tres concursos, s'ha adjudicat la gestió dels centres d'atenció primària, inclòs el futur tercer cap que entrarà en funcionament al gener de l'any vinent. Aquest últim centre, ubicat a Can Mates, està pendent dels darrers detalls per finalitzar l'obra i el seu equipament.

D'altra banda, l'operador egarenc està immers actualment en un ERO que aplicarà a partir de dimarts vinent i que inclou la reducció de la jornada laboral a 838 treballadors amb suspensions màximes del 44%.

A Sant Cugat, l'ERO afectarà 34 dels 132 treballadors del CAP Sant Cugat. Al CAP Valldoreix, l'aprovació d'aquest expedient suposarà la reducció de la jornada laboral de 40 empleats d'un total de 60. Els professionals, sobretot els treballadors d'infermeria, veuran reduïda la seva dedicació entre un 15 i un 20%, segons fonts de CCOO. Sindicats i Mútua negocien la retirada d'aquest expedient. L'empresa demana a canvi que hi hagi rebaixes del conveni col·lectiu la propera negociació sobre els drets dels treballadors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.