La Plataforma Cívica per la Defensa de Torre Negra demana un procés participatiu per elaborar el Pla Especial de Protecció


  • Comparteix:

Kristian Helbolzheimer, Lluís Recoder, Eduard Pomar i Mercè Conesa.

Kristian Helbolzheimer, Lluís Recoder, Eduard Pomar i Mercè Conesa.

La Plataforma Cívica per la Defensa de Torre Negra demana que el futur Pla Especial de Protecció d'aquest espai es faci mitjançant un procés participatiu dels ciutadans semblant a l'Agenda 21. Així s'ha exposat en una visita sobre el terreny que han fet avui conjuntament membres de la Plataforma i l'equip de govern per començar a discutir les primeres propostes d'aquest Pla.

En aquest primer contacte sobre el terreny, el portaveu de la Plataforma, Kristian Herbolzheimer i l'alcalde han intercanviat opinions sobre alguns dels temes que haurà d'abordar el futur Pla especial de protecció de Torre Negra.

Helbolzheimer ha demanat a l'equip de govern obrir un procés de participació ciutadana -semblant al de l'Agenda 21 sobre el Medi Ambient- per redactar el futur Pla. Segons el portaveu de la Plataforma cal tenir en compte les aportacions dels tècnics però també dels ciutadans:

Kristian Helbolzheimer

Ja que se celebra el desè aniversari de la mobilització per salvar Torre Negra, volem ara que la gent participi en l'elaboració d'aquesta segona fase.


Una altra de les demandes ha estat la necessitat de regenerar les rieres que passen per Torre Negra, en especial la de Sant Medir, en el seu tram urbà. A banda, també es contempla la possibilitat de diversificar els accessos per tal que el camí de Can Borrell no sigui l’únic punt d’entrada. En aquest sentit, s'estudia la possibilitat d’habilitar un enllaç entre Torre Negra i l’avinguda Gaudí.

L'alcalde s'ha mostrat sensible a aquestes demandes i ha afirmat que es tindran en compte a l'hora de redactar el Pla:

Lluís Recoder

Són propostes que haurem de tenir en compte en la redacció del Pla. Ha estat una viista molt didàctica.


En la visita també s'ha posat damunt la taula la possibilitat de recuperar el forn de cocció de l'antiga fàbrica de maons i incorporar-lo en el futur Centre d'Interpretació de Torre Negra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.