Tiching, la primera xarxa global educativa de l'Estat espanyol


  • Comparteix:

Logo de Tiching

Logo de Tiching

Tiching, una iniciativa santcugatenca, és la primera xarxa global educativa que arriba a l'Estat espanyol amb l'objectiu de millorar l'educació amb el suport de les noves tecnologies. Aquesta plataforma permet, per una banda, conèixer i recollir els continguts digitals educatius existents a Internet i per l'altra, posar en contacte la comunitat educativa. El portal, que s'ha presentat al congrés educatiu ITWorldEdu2011, compta amb prop de 2.500 usuaris a l'Estat espanyol.

Millorar l'educació gràcies a la tecnologia és el principal objectiu de Tiching. Es tracta d'un nou portal web que serveix per trobar i compartir continguts educatius, personalitzar l'ensenyament i l'aprenentatge, explorar noves metodologies, conèixer persones de l'àmbit educatiu i generar debat. Segons un dels fundadors del projecte, el santcugatenc Nam Nguyen, a internet calia una eina pràctica per a la comunitat educativa.

Nam Nguyen

Calia una eina per ajudar a la comunitat educativa. Projectes anteriors s'han centrat en la tecnologia i no han pensat en les necessitats educatives reals.


Nguyen ha remarcat que una de les principals diferències amb altres plataformes educatives similars a Tiching és la barreja entre cercador i xarxa social. A més, ha afegit que el disseny de la web s'ha tractat curosament per facilitar el treball i adaptar-se als usuaris.

Nam Nguyen

Tiching permet contactar amb persones del món educatiu i trobar i compatir recursos.El projecte s'ha tractat amb una gran qualitat a nivell web.



La plataforma, que es va presentar dijous passat al congrés educatiu ITWorldEdu2011, ja està disponible per als professionals de l'Estat espanyol, Argentina, Xile, Perú i Mèxic. Tot i així, des de febrer més de 1.000 persones del món educatiu ja utilitzaven una versió pilot amb l'objectiu de solucionar els possibles problemes que sorgissin en un futur.

En aquests quatre dies en obert, el portal ja ha registrat 2.500 usuaris i s'espera que en un any Tiching aconsegueixi arribar al milió de registres. Aviat la plataforma arribarà al Regne Unit i als Estats Units.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.