Una plaga d'escarabats de la Polinèsia amenaça les palmeres de Valldoreix


  • Comparteix:

L'escarabat que amenaça les palmeres de Valldoreix

L'escarabat que amenaça les palmeres de Valldoreix

Una espècie invasora d'escarabat originària de la Polinèsia, el morrut roig, amenaça les palmeres de Valldoreix. La Generalitat ha establert un protocol d'actuació per lluitar contra la plaga que inclou l'obligació dels professionals de la jardineria i les corporacions locals d'avisar al Servei de Sanitat Vegetal si troben palmeres afectades.

L'escarabat és de color vermell i negre i té una mida d'entre dos i cinc centímetres, a més d'un bec allargat. Aquest coleòpter ataca una espècie de palmera que s'ubica a Valldoreix però s'espera que en breu pugui atacar-ne d'altres. Ho ha concretat el president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig.

Josep Puig

És un escarabat morrut que ataca les palmeres d’un tipus però que pot acabar atacant totes les altres.



Els primers símptomes de la plaga són l'existència de capolls i la caiguda de la fulla. En poques setmanes la corona de la palmera es veu afectada, provocant la mort de l'arbre.

Puig també ha explicat el protocol d'actuació per evitar l'expansió de la plaga.

Josep Puig

El protocol d’actuació fet amb la Generalitat és concreta en un tractament químic a l’ull de la palmera.



Arrencar i cremar les palmeres que pateixin la plaga per evitar la proliferació de l'espècie, aplicar productes químics a l'ull de l'arbre i no efectuar podes en llocs propers al focus de la plaga o fer-les a l'hivern són algunes de les mesures per prevenir la protecció de les palmeres.

La setmana vinent es reuniran la Generalitat, l'EMD de Valldoreix i l'Ajuntament per concretar les mesures més adequades per afrontar aquest problema.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.