Sant Cugat, de nou a l'organització dels Premis Living Labs Global


  • Comparteix:

Cartell dels Premis Living Labs Global

Cartell dels Premis Living Labs Global

Sant Cugat participa, per tercera vegada, en l'organització dels Premis Living Labs Global de 2012, amb l'objectiu de trobar solucions en innovació que millorin la qualitat de vida de les persones. En aquesta edició, la ciutat proposa la categoria 'participation in service design & delivery', per involucrar la ciutadania i les empreses en el redisseny i la millora dels serveis municipals i aconseguir que aquest repte esdevingui sostenible, competitiu i eficaç. La cerimònia de lliurament de premis serà el segon dissabte de maig a Rio de Janeiro, al Brasil.

El municipi treballa, d'aquesta manera, en un pla estratègic sobre 'smart city' que ha de permetre estimular la creativitat i promoure la innovació, el lideratge i nous models de servei.

Els premis consisteixen a fomentar les noves tecnologies i els serveis en una xarxa de 20 ciutats de tot el món, entre les quals es troba Sant Cugat. L'objectiu dels premis és seleccionar proveïdors i solucions per afrontar diferents reptes que es plantegen a les ciutats membres de la xarxa, com ara el transport intel·ligent, l'enllumenat urbà, els serveis urbans d'automatització i l'assistència sanitària.

Enguany, les ciutats participants als premis són Barcelona, Birmingham, Càceres, Ciutat del Cap, Coventry, Derry-Londonderry, Eindhoven, Fukuoka, Glasgow, Guadalajara, Hamburg, Lagos, Lavasa, Kristiansand, Ciutat de Mèxic, Rio de Janeiro, San Francisco, Santiago de Xile, Terrassa i Sant Cugat.

Cadascuna d'aquestes localitats apadrinarà una categoria proposada per un comitè d'experts internacionals i a les quals les empreses presentaran els seus projectes. Els guanyadors s'implementaran de manera experimental a cada ciutat, amb la intenció d'avaluar l'impacte real de la prova pilot.

Les propostes es poden presentar fins el penúltim divendres de febrer. El primer dilluns de març es farà pública la llista de les cinc candidatures finalistes per ciutat. La decisió final del jurat es coneixerà el segon dissabte de maig a Rio de Janeiro, a la cerimònia d'entrega de premis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.