L'Ajuntament recomana sanejar les palmeres privades afectades per l'escarabat morrut


  • Comparteix:

La larva de l'escarabat morrut pot arribar als cinc centímetres / Font: Ajuntament

La larva de l'escarabat morrut pot arribar als cinc centímetres / Font: Ajuntament

L'Ajuntament fa una crida als propietaris particulars que tinguin palmeres amb presència de l'escarabat morrut a seguir els protocols d'actuació indicats per la Generalitat. Segons el consistori, les palmeres de titularitat municipal afectades per aquesta plaga ja estan tractades i se'ls farà un seguiment per tal d'evitar la proliferació de l'insecte.

L'actuació recomanable davant l'amenaça de l'escarabat morrut és sanejar les palmeres recuperables eliminant les parts afectades fins a arribar a les sanes, fer un tractament fitosanitari i, de manera bimensual, tractar-les de manera preventiva. Les palmeres que no es puguin salvar han de ser eliminades i destruïdes el més aviat possible.

Ho explica el regidor de Medi Ambient i Polítiques Mediambientals, Joan Puigdomènech.

Joan Puigdomènech

En els llocs públics ja hem fet el tractament, però hi ha palmeres afectades en zones privades on no tenim competència. També han de fer el tractament.



Al Vallès Occidental hi ha dos punts ubicats a Sentmenat per dipositar les palmeres tallades: el Punt Verd Serveis i Ecotrans Vallès. Per a més informació també es pot trucar al Servei de Sanitat Vegetal del departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), al telèfon 93.409.20.90 o consultar el web Gencat.cat/dar/sanitat-vegetal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.