El Teatre-Auditori organitza un simulacre d'incendi on participen 700 persones


  • Comparteix:

El Teatre-Auditori ha posat a prova el protocol d'actuació d'emergència organitzant un simulacre d'incendi aquest dijous. La recreació ha comptat amb la participació de prop de 600 alumnes de l'escola la Farga i els músics de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat. L'equipament ha estat evacuat completament en dos minuts i 11 segons a partir de l'avís, un temps dins l'habitual segons els responsables d'emergències del teatre.

El protocol designa un cap d'emergència per a cada funció qui s'encarrega de posar en marxa el pla d'actuació en cas de necessitat. Un cop es detecta alguna incidència el responsable d'emergència n'informa al personal i truca al 112, el telèfon d'emergència de la Generalitat, des d'on s'alerta als cossos de seguretat, bombers i protecció civil, segons s'escaigui.

El cap d'emergència de torn del Teatre-Auditori, Josep Alcaina, ha explicat com s'ha desenvolupat el simulacre.

Josep Alcaina

He rebut l'avís d'un incendi al taller. Hem posat en marxa el protocol i hem desallotjat la sala en dos minuts i 11 segons, sense cap incidència.


Tots els treballadors de les instal·lacions reben una formació específica sobre com respondre davant de situacions de risc. El director del Teatre-Auditori, Pep Tugues, ha explicat que l'equipament està preparat per respondre davant situacions complicades.

Pep Tuges

Ningú s'ha quedat dins el recinte. Cal revisar cada racó de l'edifici. El simulacre serveix per estar preparats en cas d'emergència.






Els alumnes de la Farga que han participat a l'acció desconeixien que estava previst el simulacre d'incendi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.