Metges de Catalunya espera un ampli seguiment de la vaga als CAP de la ciutat la setmana vinent


Temes relacionats

Els CAP de Sant Cugat, cridats a dues jornades de vaga la setmana vinent ( 8/nov/11)


  • Comparteix:

Els metges es tornaran a manifestar la setmana vinent

Els metges es tornaran a manifestar la setmana vinent

Metges de Catalunya espera que la vaga del sector sanitari que el sindicat ha convocat per dimarts i dimecres de la setmana vinent tingui 'un ampli seguiment' entre els facultatius dels dos Centres d'Atenció Primària (CAP) de la ciutat. La protesta reclama al departament de Salut una garantia que no disminuirà el seu pressupost per al 2012, a més de recuperar les condicions laborals i retributives dels metges del 2010. El fet que la vaga sigui duta a terme exclusivament pels facultatius ha generat les crítiques de Comissions Obreres (CCOO), que ha lamentat que els convocants trenquin la unitat d'acció de tots els treballadors del sector.

El president del comitè d'empresa del CAP Valldoreix i membre de Metges de Catalunya, Antoni Arévalo, ha explicat a Cugat.cat que la gran majoria dels facultatius dels dos centres de la ciutat donen suport a la vaga convocada pel sindicat.

Antoni Arévalo

En principi els nostres companys donen suport pràcticament al 100% i volen donar un cop de puny sobre la taula.


Arévalo ha fet una crida a salvar 'un dels millors sistemes sanitaris del món', i ha remarcat que per fer-ho és imprescindible aturar les retallades, que considera fetes amb criteris 'purament economicistes'. Segons el president del comitè d'empresa del CAP Valldoreix, tot i que la reducció de pressupost del Servei Català de la Salut (CatSalut) no ha tingut l'afectació anunciada inicialment, els metges dels centres de la ciutat segueixen fent un sobreesforç per mantenir la qualitat del servei.

Antoni Arévalo

Els especialistes de primària tenim una sobrecàrrega de feina important.


Pel que fa a les crítiques de CCOO per no haver inclòs d'altres professionals del sector en aquesta protesta, Arévalo ha respost que l'objectiu de la vaga és defensar els drets dels metges i del sistema sanitari i no 'entrar en una lluita de classes'.

Un total de 16.500 metges de 65 hospitals públics i concertats i 427 centres d'atenció primària de tot Catalunya estan cridats a sumar-se a la vaga.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.