Puigfel es fa enrere i retira el projecte de l'abocador a Can Fatjó dels Aurons

Espai on s'havia de fer l'abocador

Societat

Publicat el 10/nov/11 per Josep Gimeno / Jon Sindreu

L'empresa Puigfel ha retirat el projecte que havia presentat a la Generalitat per fer un abocador a Can Fatjó dels Aurons, al terme municipal de Cerdanyola i a tocar de Sant Cugat. Ho ha avançat la Plataforma contra l'Abocador de Can Fatjó dels Aurons, que demana també que el forat de la zona es reompli de terres per reduir l'impacte dels treballs fets fins ara.

Segons la Plataforma, la Generalitat va fer arribar a Puigfel a finals de setembre una proposta de resolució per arxivar les actuacions relatives a la sol·licitud d'autorització ambiental per instal·lar un dipňsit de classe 2 per a residus embalats a Can Fatjó dels Aurons i donava a Puigfel un termini de 10 dies per fer al·legacions. En aquestes al·legacions Puigfel va expressar la seva conformitat a la proposta d'arxiu de la Generalitat i va retirar el projecte.

La resolució definitiva estŕ encara pendent de la signatura del conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, perň es tracta d'un trŕmit administratiu. Tot i així, la presidenta de la Plataforma contra l'Abocador de Can Fatjó dels Aurons, Tatiana Fernández, ha subratllat a Cugat.cat que continuaran en alerta fins que el forat es comenci a omplir amb terres.

Tatiana Fernández

Hem guanyat una batalla molt important perň encara no podem estar tranquils.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Fernández també ha lamentat el silenci del conseller Recoder al llarg de tot el procés, i ha destacat el rol que han jugat les associacions de veďns i els Ajuntaments de Sant Cugat i Cerdanyola en aconseguir evitar la construcció de l'abocador.

Tatiana Fernández

Si ciutadans i Ajuntaments no ens haguéssim posat d'acord l'abocador seria una realitat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Tant els plens dels dos consistoris com el Parlament de Catalunya ja van expressar fa mesos el rebuig a aquest equipament. El projecte de Puigfel era instal·lar un abocador de residus d'ecoparcs procedents de l'ŕrea metropolitana a Can Fatjó dels Aurons, al terme municipal de Cerdanyola limítrofe amb Sant Cugat, a uns 500 metres de l'escola Ŕgora i molt a prop d'altres centres educatius, empresarials i residencials.