Registrada una fundació santcugatenca en la investigació del cas 'Palma Arena'


Temes relacionats

La policia rastreja una oficina de Sant Cugat buscant la pista d'una entitat vinculada al cas 'Palma Arena' (16/set/10)


  • Comparteix:

Entrada del local escorcollat

Entrada del local escorcollat

La policia espanyola i una comissió judicial van escorcollar la setmana passada la Fundació Esport, Cultura i Integració Social, ubicada a Sant Cugat, per presumpta vinculació amb el cas 'Palma Arena'. L'operació tenia com a objectiu recopilar informació de persones i entitats relacionades en aquest cas de presumpta corrupció, entre les quals hi ha el duc de Palma Iñaki Urdangarín i l'expresident del govern balear Jaume Matas.

L'escorcoll volia intervenir documents i altres proves que demostrin l'activitat real de l'Institut Noós, que aparentment no tenia ànim de lucre i es projectava com una espècie d'ONG dedicada a projectes socials, segons les diligències judicials. Tot i això, l'Institut Noós té, presumptament, relació amb el cas de corrupció del govern balear conegut com 'Palma Arena'. L'entitat va ser presidida per Iñaki Urdangarín i hauria ingressat uns 2,3 milions d'euros per assessorar el govern del PP el 2005 i el 2006, presidit per Jaume Matas, per organitzar dos fòrums d'esport i turisme.

L'operació també pretenia recollir informació d'altres societats que tenen o han tingut seu al nostre municipi, com la mateixa Fundació Esport, Cultura i Integració Social. La policia ja va registrar l'any passat una oficina de Sant Cugat a la cerca la pista de l'Institut Noós. Les instal·lacions registrades en aquell moment ja no acollien l'entitat vinculada a Iñaki Urdangarín. Ara estan ubicades a Barcelona i també han estat objecte de registre judicial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.