Sant Cugat commemora el Dia internacional contra la violència de gènere amb activitats durant tot el mes


  • Comparteix:

Sant Cugat suma esforços per lluitar contra la violència de gènere amb activitats que tenen com a objectiu conscienciar la societat i oferir recursos i assessorament a les persones afectades. Entitats com el Casal de Joves TorreBlanca, l'escola d'Art i l'Hotel Qgat s'afegeixen a les iniciatives que tira endavant el consistori per commemorar el Dia internacional contra la violència de gènere, divendres de la setmana vinent. Les activitats, però, s'allargaran a la ciutat durant tot el mes i el mateix divendres el grup Pastora oferirà un concert al Teatre-Auditori.

L'Ajuntament ha organitzat diverses propostes encaminades a la conscienciació i el suport a les persones afectades per la violència domèstica. Aquest cap de setmana ja han començat algunes d'aquestes activitats, amb la participació dels Castellers i el punt informatiu instal·lat a la plaça d'Octavià.

A banda, el consistori ha editat un tríptic on s'ofereixen consells i llocs on les dones afectades poden trobar recursos i suport. La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha explicat la doble vessant del programa.

Susanna Pellicer

Ho hem de mirar en positiu. Ho hem de denunciar però també oferir solucions.


Pel que fa al calendari d'activitats, aquest divendres la Casa de Cultura acollirà la lectura d'un conte sobre la violència masclista des de l'òptica de les dones nouvingudes, a dos quarts de dues de la tarda. La següent cita serà dilluns de la setmana vinent al punt del migdia a la sala de plens de l'Ajuntament, on es presentarà el 9è informe 'Impacte de la violència contra les dones a Sant Cugat'.

El Cicle de Cinema d'Autor també se suma a la causa i el dijous de la setmana vinent es projectarà el film 'La dona amb el nas trencat'. Les sessions són a dos quarts de vuit del vespre i a les deu de la nit. El mateix dia, i també a dos quarts de vuit, l'Hotel Qgat organitza una taula rodona amb membres de l'entitat Noestasola i l'Associació Homes Igualitaris de Catalunya. L'Hotel Qgat és la primera empresa de la ciutat que s'involucra en aquesta jornada. La seva gerent, Mireia Escudé, n'explica els motius.

Mireia Escudé

Volem fer ressò d'aquest tema. Podem ajudar a fer difusió a la gent del nostre entorn.



El mateix dia commemoratiu, divendres de la setmana vinent, Pastora oferirà un concert a les deu de la nit al Teatre-Auditori, com a mostra de suport a les dones que pateixen o han patit violència domèstica. La cantant de la formació, Dolo Beltrán, ha destacat que el públic santcugatenc podrà veure un espectacle amb una 'dona lliure, independent emocionalment i amb les idees clares'.

Dolo Beltrán

És veure una dona lliure cantant. Les lletres també diuen molt sobre ser una persona independent.


El mateix dia, dos cinefòrums promouran el debat al Xalet Negre i al casal de les Planes a partir de les sis de la tarda. I a dos quarts de vuit del vespre, s'inaugura al Casal de joves TorreBlanca l'exposició col·lectiva contra la violència de gènere on usuaris del casal i alumnes de l'Escola d'Art i Disseny mostraran els seus treballs.

L'endemà una sessió de contes i una activitat per a tota la família a la biblioteca central Gabriel Ferrater posaran el punt final dels actes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.