Els metges dels CAP de la ciutat estan cridats a dos dies vaga


Temes relacionats

Metges de Catalunya espera un ampli seguiment de la vaga als CAP de la ciutat la setmana vinent (10/nov/11)


  • Comparteix:

La vaga rebutja les retallades en el sector. / Font: Metges de Catalunya

La vaga rebutja les retallades en el sector. / Font: Metges de Catalunya

Els metges dels Centres d'Atenció Primària (CAP) de la ciutat estan cridats aquest dimarts i dimecres a la vaga. Convocats pel sindicat Metges de Catalunya (MC), els facultatius reclamen al departament de Salut una garantia que no disminuirà el seu pressupost per al 2012, a més de recuperar les condicions laborals i retributives dels metges del 2010. El govern ha decretat els serveis mínims per a les dues jornades, que en el cas dels ambulatoris serà del 25% de la plantilla el primer dia i el 33% el segon.

L'objectiu de la vaga és reclamar el retorn a les condicions del 2010, abans de les retallades públiques en el sector, per garantir la seva qualitat. Els facultatius del CAP Sant Cugat i el CAP Valldoreix estan convocats juntament amb un total de 16.500 metges de 65 hospitals públics i concertats i 427 centres d'atenció primària de tot Catalunya.

El president del comitè d'empresa del CAP Valldoreix i membre de Metges de Catalunya, Antoni Arévalo, espera que la convocatòria tingui un ampli seguiment a la ciutat. Són declaracions d'arxiu a Cugat.cat.

Antoni Arévalo

En principi els nostres companys donen suport pràcticament al 100% i volen donar un cop de puny sobre la taula.



Metges de Catalunya demana comprensió als ciutadans i usuaris de la sanitat pública per les molèsties que poden ocasionar les jornades de vaga. Tot i així, el sindicat defensa que és un acte de responsabilitat que vol evitar el deteriorament de la qualitat del sistema sanitari català provocat per les retallades del govern.

La vaga no compta amb el suport de la resta de sindicats del sector en considerar que la convocatòria només per a metges trenca amb la unitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.