El pla Inuncat manté la fase d'alerta fins al migdia de dimecres


  • Comparteix:

La pluja de les darreres setmanes ha influït en l'avís del SMC

La pluja de les darreres setmanes ha influït en l'avís del SMC

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) manté la fase d'alerta del pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (Inuncat) fins aquest dimecres a la una del migdia, davant les pluges que es poden continuar donant arreu del país. De cara a aquest dimecres, la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) marca una probabilitat mitjana de precipitacions a Sant Cugat. La possibilitat que les acumulacions d'aigua sobrepassin els 100 litres per metre quadrat s'ha reduït al Vallès Occidental, tot i ser una de les comarques que han d'extremar les precaucions.

El pla Inuncat funcionarà amb fase d'alerta, de moment, fins a aquest dimecres a la una del migdia. El Servei Meteorològic pronostica que les tempestes poden continuar a totes les demarcacions, tret de sector nord-oest, durant el matí de dimecres. A la nostra comarca, el pronòstic alerta d'una presència de tempestes en les properes hores.

D'altra banda, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha llançat un avís de risc d'acumulació d'aigües arran de les pluges intenses que s'han registrat en les darreres setmanes. L'ACA parla d'una pluja acumulada que, amb les noves precipitacions, podrien superar els 100 litres per metre quadrat fins a les set del matí d'aquest dimecres. El Vallès Occidental és una de les comarques que es troba en risc de superar aquesta quantitat d'aigua, tot i que l'afectació es donaria amb més probabilitat al Vallès Oriental i la demarcació de Girona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.