El Capio Hospital General ofereix proves pulmonars gratuïtes per lluitar contra l'EPOC


  • Comparteix:

El Capio Hospital General de Catalunya (HGC)

El Capio Hospital General de Catalunya (HGC)

El Capio Hospital General de Catalunya (HGC) organitza aquest dimecres una jornada de divulgació per ajudar a prevenir i tractar la malaltia pulmonar obstructiva crònica, coneguda com EPOC. La iniciativa, que s'organitza en motiu del Dia Mundial de la lluita contra aquesta afectació, inclourà la possibilitat que els assistents es facin proves de funció pulmonar gratuïtes de deu del matí a tres de la tarda.

Les dificultats per fer tasques quotidianes o la necessitat de respirar oxigen per via artificial moltes hores al dia són alguns dels símptomes de l'EPOC, una malaltia que obstrueix la sortida d'aire dels pulmons i condiciona de manera marcada la qualitat de vida dels afectats. A més, es tracta d'una malaltia estesa, ja que només a l'Estat espanyol ataca una de cada 10 persones i en mata 50 cada dia de l'any. La seva causa principal és el consum de tabac.

La voluntat del Capio HGC és sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de detectar a temps aquesta afectació, que es pot prevenir tot i que un cop apareix és incurable, oferint informació i la possibilitat de consultar especialistes en pneumologia. L'activitat té lloc dins el marc del Dia Mundial de l'EPOC, que té com a objectiu reduir els efectes d'aquesta malaltia arreu del món.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.