El segon dia de vaga de metges deixa la ciutat sense visites concertades


  • Comparteix:

Entrada del CAP Valldoreix

Entrada del CAP Valldoreix

Els Centres d'Atenció Primària (CAP) de la ciutat han redirigit per segon dia consecutiu les visites mèdiques concertades per aquest dimecres a altres dates a causa de la vaga de metges. A diferència de la resta de Catalunya, a la ciutat la protesta de facultatius ha mantingut l'alt seguiment d'aquest dimarts segons els sindicats que han indicat que la xifra s'ha situat en el 80%, entre el CAP Sant Cugat i el de Valldoreix, tot i que la resta de professionals dels centres de salut santcugatencs han continuat treballant amb normalitat. Aquesta ha estat la segona jornada consecutiva de protesta convocada pel sindicat Metges de Catalunya, per reclamar que s'aturin les retallades i per denunciar la precarietat laboral dels facultatius de la sanitat pública.

Al CAP Sant Cugat el seguiment ha seguit la tendència de dimarts, entorn el 80%, i les visites mèdiques concertades per aquest dimecres s'han reprogramat per altres dies. Els serveis mínims, urgències i la campanya de vacunació de la grip han funcionat amb normalitat i la resta de col·lectius, administratius i infermeres, han treballat al 100% ja que no estaven cridats a la protesta. La presència de pacients a les instal·lacions ha estat més reduïda que dimarts, ja que molts d'ells han reprogramat les visites via telefònica.

Al CAP Valldoreix, la situació ha estat similar a la de dimarts amb un seguiment majoritari de la convocatòria i la posada en marxa de serveis mínims que han garantit el funcionament de les urgències i la resta de serveis que han dut a terme els professionals que no estaven convocats a la vaga.

El president del comitè d'empresa al CAP Valldoreix i representant de Metges de Catalunya, Antoni Arévalo, ha explicat a Cugat.cat que el seguiment de vaga a la nostra ciutat ha estat 'massiu'.

Antoni Arévalo

Les xifres oficials no tenen res a veure amb la realitat. A Valldoreix i a Sant Cugat el seguiment ha estat massiu.



Tot i ser el segon dia de protesta els usuaris han comprès els motius. Amb tot, han lamentat les molèsties ocasionades. Cugat.cat ha escoltat les opinions d'alguns usuaris a les portes del CAP Valldoreix.

Usuaris

Està bé, les retallades ens afecten a tots / Fan bé defensant els seus drets i els serveis mínims garanteixen l'assitència / Els entenc però potser s'hauria de fer d'una altra manera.



Una de les primeres conseqüències d'aquesta protesta és el distanciament entre dos dels sindicats amb més pes a l'àmbit sanitari. CCOO, amb una forta presència en aquest sector en general però amb poca representació entre els metges, acusa als convocants de només defensar els seus interessos. De la seva banda, Metges de Catalunya assegura que el seu objectiu és la defensa d'una sanitat pública de qualitat.

Aquest dimecres al matí, els metges que han secundat la vaga s'han concentrat davant el departament de Salut a Barcelona. Metges de Catalunya assegura que 700 facultatius s'han trobat a les portes de la conselleria.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.