Seguiment desigual de la vaga als campus universitaris de la ciutat


Temes relacionats

Jornada de vaga universitària contra les retallades (17/nov/11)


  • Comparteix:

Cartell reivindicatiu a l'entrada de l'ETSAV

Cartell reivindicatiu a l'entrada de l'ETSAV

La mobilització d'estudiants, professors i treballadors universitaris ha tingut un seguiment desigual als centres d'ensenyament superior de la ciutat aquest dijous. A l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV) s'han cancel·lat la majoria de classes i els estudiants han celebrat activitats de reflexió i s'han desplaçat a Barcelona per sumar-se a la manifestació programada. En canvi, a les Escoles Universitàries Gimbernat i Tomàs Cerdà, adscrites a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la convocatòria no ha tingut ressò.

Al campus de l'ETSAV la convocatòria ha sumat professors, alumnes i part dels treballadors del centre fet que ha comportat la supressió de la majoria de classes. El professor de la secció de tecnologia i membre de CCOO, Antoni Tribó, ha explicat a Cugat.cat el motiu de la protesta.

Antoni Tribó

La protesta vol fer ser una demanda perquè els ajustos econòmics siguin més raonables que els que s'han fet fins ara.




Tribó també ha explicat que l'ensenyament universitari no té cap informació de quin serà l'abast de les retallades i això provoca incertesa a l'hora de elaborar els pressupostos.

De la seva banda, el delegat d'estudiants de l'escola, Martí Obiols, considera que amb les retallades la universitat pateix un greuge comparatiu amb altres serveis públics.

Martí Obiols

A la universitat es va retallar l'any passat i aquest. Són retallades entorn el 20% molt per sobre de la resta de serveis que presta l'Estat.



Els estudiants de l'escola d'arquitectura han seguit majoritàriament l'aturada mentre que a la Gimbernat l'activitat no se n'ha ressentit. Escoltem algunes de les opinions recollides per Cugat.cat entre els alumnes d'aquests centres.

Estudiants

Jo la seguiré, ara ens organitzarem per la manifestació / Hem d'unir forces per lluitar / Hem de protestar però no tallar autopistes ni trens.



La mobilització no compta amb l'adhesió dels sindicats majoritaris del sector, malgrat que delegats sindicals de totes les organitzacions formen part de l'entitat convocant, la Plataforma Unitària en Defensa de les Universitats Públiques (PUDUP), integrada per estudiants, professors i personal d'administració. Tant UGT com Comissions Obreres (CCOO) han anunciat el seu suport a la jornada de protesta, però no han cridat els seus treballadors a fer vaga, cosa que sí ha fet CGT. Tot i així, alguns comitès d'empresa, com el professorat contractat de la UAB, s'hi han sumat a títol individual.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.