Creixen fins al 50% les víctimes de violència masclista que denuncien


  • Comparteix:

La presentació s'ha fet a la sala de plens. / Font: LocalPress

La presentació s'ha fet a la sala de plens. / Font: LocalPress

L'informe d'impacte de la violència contra les dones a la ciutat 2011 manifesta que la meitat de les dones que pateixen maltractaments a Sant Cugat han presentat denúncia. L'estudi, encarregat per l'Ajuntament, també posa de relleu que cada vegada s'utilitzen més els diferents recursos que s'ofereixen des de l'administració, com els serveis socials i les autoritats. Els experts, però, asseguren que l'increment de les denúncies respon al fet que la violència surt a la llum i no a un augment de les agressions.

En aquesta edició de l'informe anual, les dades s'estructuren en dos semestres per aconseguir un tractament més detallat de les xifres. Així, aquest dimecres, s'han presentat els resultats de gener a juny d'aquest any. En aquest període, s'han registrat a la ciutat 49 casos de violència masclista dels quals la meitat han estat denunciats. L'any anterior, només un 43% d'aquests fets es posaven en coneixement de les autoritats.

La sociòloga i sòcia directora de la companyia autora de l'informe, Blanca Moreno, ha destacat la manera que afronta la ciutat aquesta qüestió, implicant en una mateixa xarxa administració, cossos de seguretat, serveis mèdics i entitats que treballen en aquest àmbit. Moreno considera que la lluita contra aquesta violència ha d'implicar tota la societat.

Blanca Moreno

S'ha d'encoratjar la societat perquè tingui un rol actiu en contra de totes les formes de violència en contra de les dones.



L'estudi també dibuixa el perfil tipus de persones afectades. Es tracta de dones d'entre 24 i 44 anys de nacionalitat espanyola, amb estudis secundaris, amb feina i amb fills al seu càrrec.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha fet una crida a les dones a fer front a la feblesa.

Mercè Conesa

No us poseu en situació de fragilitat. Cal estudiar, cal treballar, l'ocupació i la capacitació us dóna fortalesa.



Els autors de l'informe són conscients que aquestes xifres no representen el total de la situació i per això posen l'accent en la necessitat de continuar recollint dades que ajudin a comprendre millor les causes i efectes i actuar en conseqüència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.