L'Ajuntament engega un estudi per conèixer les necessitats de la gent gran de la ciutat


  • Comparteix:

Es volen conèixer les inquietuds i necessitats de les persones majors de 65 anys.

Es volen conèixer les inquietuds i necessitats de les persones majors de 65 anys.

Conèixer els problemes i inquietuds de la gent gran de Sant Cugat i elaborar un pla municipal d'atenció i serveis a aquest col·lectiu és el principal objectiu de l'estudi que impulsa l'Ajuntament. Es tracta de 400 enquestes a persones majors de 60 anys, que volen incidir en temes tan diversos com l'habitatge, la salut, el lleure o la mobilitat.

Des de fa uns dies, la regidoria de Sanitat i Serveis Socials de l'Ajuntament ha iniciat una enquesta a 400 persones majors de 60 anys del municipi amb la voluntat de conèixer les seves opinions, interessos i preocupacions des d'un punt de vista general.
L'enquesta, que està elaborant una empresa externa, consisteix en entrevistes presencials on es tracten temes tan diversos com l'habitatge, la salut i els recursos assistencials, l'oci, la cultura o la mobilitat. Segons explica el regidor de Sanitat i Serveis Socials, Enric Tomàs, l'objectiu és poder elaborar un pla d'atenció i serveis per la gent gran.

Enric Tomàs

La idea és tenir una visió global de totes les seves necessitats i poder elaborar un pla d'actruació que ho englobi tot.


Tomàs ha afegit que aquest projecte ha nascut després de constatar que els canvis en els models familiars i l'increment de l'esperança de vida, suposen també importants canvis en la vida i les necessitats de les persones grans.

Enric Tomàs

Cada cop hi ha més gent de més de 60 anys, i amb els canvis en el model familiar, hi ha necessitats que no les tenen cobertes, i cada cop més també són més actius.


L'estudi està dividit en dues fases. La primera, destinada a fer les entrevistes, i que podria allargar-se tot el mes de novembre, i una segona per començar a treballar amb les dades i establir diferents línies de treball i que s'allargarà durant el primer semestre de l'any que ve.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.