Sant Cugat, al capdavant de les ciutats amb més casaments


  • Comparteix:

Sant Cugat és la segona ciutat de Catalunya pel que fa a l'índex de nupcialitat

Sant Cugat és la segona ciutat de Catalunya pel que fa a l'índex de nupcialitat

Sant Cugat és la segona població de més de 50.000 habitants amb la taxa de nupcialitat més alta de tot Catalunya durant el 2010. Amb una xifra de 4'3 matrimonis per cada 1.000 habitants, només es veu superada per Viladecans amb un 4'4. Unes 346 parelles es van casar l'any passat a la ciutat, 107 a través d'una celebració religiosa i 239 per tràmit exclusivament civil.

Aquestes xifres suposen un increment per sobre del 23% respecte els enllaços de 2009, quan 281 parelles van formalitzar la seva relació.

Malgrat aquest increment global, els casaments religiosos s'han mantingut estables dins d'una tendència a la baixa des de l'any 2000, quan es va assolir el récord absolut amb 290 enllaços.

Dels tres centenars i mig de casaments de 2010, 74 es van fer l'any passat a la parròquia de Sant Pere d'Octavià, al Monestir. El seu rector, mossèn Blai Blanquer, ha explicat que els casaments al Monestir van a la baixa els darrers anys principalment per dos factors, un d'ells l'ideològic.

Blai Blanquer

En aquests darrers anys s'ha notat un descens en els casaments religiosos per la privatització de la qüestió matrimonial.


L'altre raó, ha adduït, és l'economia. Segons mossèn Blanquer, les parelles triguen més a donar el pas de casar-se per l'entorn de dificultats econòmiques que es pateix actualment.

Els casaments religiosos de 2010, tots catòlics, van suposar el 30% del total. Aquesta xifra confirma la preponderància dels casaments civils iniciada el 2004 a la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.