L'Smart City Expo s'acomiada després de quatre dies sent l'aparador mundial de les noves tecnologies


  • Comparteix:

Sant Cugat ha presentat el seu projecte de ciutat intel·ligent a la resta del món

Sant Cugat ha presentat el seu projecte de ciutat intel·ligent a la resta del món

El primer congrés mundial Smart City Expo, on ha participat Sant Cugat, posa aquest divendres el punt final a quatre dies de reunió entre experts, empreses, administracions públiques i professionals que treballen en la definició de les ciutats del futur. El congrés ha estat l'aparador mundial de l'aplicació de les noves tecnologies en la gestió dels recursos públics i on Sant Cugat ha mostrat el seu projecte de ciutat intel·ligent de cara al 2020. La prova pilot del carrer intel·ligent de Cèsar Martinell ha estat reconeguda en ser un dels sis projectes finalistes dels premis World Smart City Awards.

Mira el reportatge a Cugat tv

Sant Cugat ha fet visible al món el seu projecte per esdevenir una ciutat intel·ligent de cara al 2020 des d'aquest dimarts i fins divendres, en el primer congrés mundial Smart City Expo, que ha tingut lloc a Fira Barcelona. La ciutat ha comptat amb un estand on ha mostrat accions com la inauguració del primer carrer intel·ligent integral de Catalunya, Cèsar Martinell, i les potencialitats econòmiques de la ciutat.

L'alcaldessa, Mercè Conesa i el tinent d'alcalde de Tecnologia, Jordi Puigneró, han participat en diferents ponències i taules rodones per exposar l'experiència santcugatenca. En elles, s'ha posat de rellevància la necessitat que sigui el ciutadà el sensor que determini l'efectivitat del projecte de ciutat intel·ligent i la importància de la sostenibilitat econòmica per als Ajuntaments en temps de crisi econòmica. Conesa, a més, s'ha proposat aconseguir un estalvi del 20% en la factura de l'aigua i d'un 30% en l'enllumenat públic, per poder destinar aquests recursos a altres serveis i oferir millors prestacions a la ciutadania. A més, ha subratllat aquest projecte no costarà diners a l'administració, sinó que les inversions vindran de les empreses privades. La tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, també ha participat com a moderadora d'una taula rodona.

El carrer intel·ligent de Cèsar Martinell, a més, ha estat un dels sis finalistes guardonats dels premis World Smart City Awards que s'han lliurat aquest dimecres durant el sopar de gala del congrés i on s'ha presentat més de 100 candidatures. L'objectiu d'aquests premis és reconèixer projectes de l'àmbit de les ciutats intel·ligents. El tinent d'alcalde de Tecnologia, Jordi Puigneró, i la regidora de Comunicació, Joana Barbany ha recollit el guardó de finalistes de les mans del conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder. Puigneró ha destacat que 'continuaran apostant per la innovació i l'eficiència en la gestió, que han de conduir a la ciutat intel·ligent i a un model de ciutat més sostenible, eficient i habitable'.

L'Smart City Expo ha estat, durant quatre dies, l'aparador mundial de les noves tecnologies aplicades a la gestió dels recursos públics i la creació de ciutats intel·ligents i ha estat el punt de reunió d'experts, empreses, administracions públiques i professionals que treballen per definir les ciutats de futur.



  • Comparteix:

COMENTARIS

D'aquí en un any preguntaré públicament pel grau de satisfacció del funcionament del carrer intel · ligent, en quantes carrers més es va a implantar a curt i mig termini i quan estalvi s'ha aconseguit. De moment, ara m'agradaria que diguessin quants diners s'han gastat de debò incloent la propaganda, promoció, l'estand, etc.

Jaume Massanés i Papell. Enviat el 2/des/11


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.