Una alumna de l'institut Joaquima Pla i Farreras guanya el premi de Recerca Jove


  • Comparteix:

L'institut Joaquima Pla i Farreras / Font: Panoramio.com

L'institut Joaquima Pla i Farreras / Font: Panoramio.com

La santcugatenca Teresa Sánchez, alumna de l'institut Joaquima Pla i Farreras, ha estat reconeguda amb el premi de Recerca Jove de la Generalitat pel seu projecte 'Què ens porta a actuar: llibertat o determinisme?'. Sánchez és una de les 84 estudiants de tot Catalunya que rebran aquest guardó, dotat amb 750 euros per als alumnes i 2.500 euros per als centres. El lliurament anirà a càrrec del conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, i tindrà lloc aquest dissabte.

Els premis de Recerca Jove, que enguany fan 30 anys, tenen com a objectiu fomentar l'esperit investigador dels estudiants d'ESO i Batxillerat, tant pel que fa al terreny de les ciències com de les ciències socials. Els projectes presentats poden ser individuals o en grup.

L'alumna de segon de batxillerat Teresa Sánchez és l'única santcugatenca guardonada, si bé el Vallès Occidental és la segona comarca amb més premiats, el 10% del total.

Sánchez ha rebut aquesta menció gràcies al seu treball de recerca, un projecte teòric que investiga al voltant de la qüestió 'Què ens porta a actuar: llibertat o determinisme'.

Els 2.500 euros que obtindrà l'escola gràcies al guardó es destinaran a equipament per a la biblioteca i material docent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.