Una alumna de l'institut Joaquima Pla i Farreras recull avui el premi de Recerca Jove


  • Comparteix:

L'institut Joaquima Pla i Farreras / Font: panoramio.com

L'institut Joaquima Pla i Farreras / Font: panoramio.com

La santcugatenca Teresa Sánchez, alumna de l'institut Joaquima Pla i Farreras, recollirà aquest dissabte el premi de Recerca Jove de la Generalitat, pel treball 'Què ens porta a actuar: llibertat o determinisme?'. Sánchez és una de les 84 estudiants de tot Catalunya que rebran aquest guardó, dotat amb 750 euros per als alumnes i 2.500 euros per als centres. El lliurament anirà a càrrec del conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell.

Els premis de Recerca Jove, que enguany fan 30 anys, tenen com a objectiu fomentar l'esperit investigador dels estudiants d'ESO i Batxillerat, tant pel que fa al terreny de les ciències com de les ciències socials. Els projectes presentats poden ser individuals o en grup. L'alumna de 2n de batxillerat Teresa Sánchez és l'única santcugatenca guardonada, si bé el Vallès Occidental és la segona comarca amb més premiats, el 10% del total.

Una de les tutores del treball de recerca Montserrat Casals ha explicat durant una entrevista a Cugat.cat que el projecte, titulat 'Què ens porta a actuar: llibertat o determinisme?', va suposar una feina tant de caire teòric com pràctic.

Montserrat Casals

La primera part era una recerca filosòfica i la segona va consistir en l'observació d'una cria d'orangutan.



En aquest sentit, Casals ha destacat la importància que els centres promoguin projectes de recerca interdisciplinars, que estimulin diferents àrees de coneixement dels alumnes. Els 2.500 euros que obtindrà l'escola gràcies al guardó es destinaran a equipament per a la biblioteca i material docent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.