La Guitza dóna temps a l'Ajuntament fins dilluns per buscar alternatives d'espai per celebrar el Quinto


Temes relacionats

El Quinto de Nadal, en perill per manca d'espai ( 6/des/11)


  • Comparteix:

Mireia Farrés, a l'esquerra, i Noemí Palou durant la roda de premsa

Mireia Farrés, a l'esquerra, i Noemí Palou durant la roda de premsa

El Casal Popular la Guitza, organitzador des de fa nou anys del Quinto de Nadal, dóna un 'ultimàtum' a l'Ajuntament per buscar alternatives d'espai per celebrar aquesta tradició nadalenca a la ciutat. L'entitat ha explicat a Cugat.cat que el consistori només els ha ofert l'emplaçament de la Unió i davant la petició de l'associació per utilitzar el PAV1, l'Ajuntament ha apostat per fer-ho només dos dies en comptes dels quatre habituals que se celebra aquesta activitat. És per això que la Guitza acusa el govern municipal de 'boicotejar' aquesta iniciativa popular i voler anul·lar-la de la programació de Nadal.

El Casal Popular la Guitza tenia la intenció d'organitzar el Quinto al gimnàs de l'escola Joan Maragall, tal com s'havia fet en edicions anteriors. L'AMPA del centre i la regidoria d'Educació van demanar que es busqués una altra ubicació més adequada per a l'activitat. Segons l'entitat, l'Ajuntament va utilitzar un acte anterior dels Castellers de Sant Cugat com a moneda de canvi per no celebrar el Quinto en aquest centre educatiu.

Com a alternativa, el govern local va proposar el Teatre la Unió, descartat ja la per la Guitza. Consideren que no és un espai 'apte' perquè té una capacitat limitada i es troba massa a prop d'una via transitada i és 'perillós'. Segons l'entitat, durant els quatre dies del Quinto arriben a passar fins a un miler de persones i en hores punta es concentren fins i tot 400.

Arribats a aquest punt la Guitza va demanar fer el Quinto al Pavello 1 de la Rambla del Celler, però l'entitat assegura que l'Ajuntament rebaixaria de quatre a dos els dies de l'activitat si es fes en aquest equipament. Una retallada que l'associació no acceptaria, com tampoc alternar dos dies al PAV 1 i dos dies a la Unió, proposta també feta pel consistori.

És per això que la Guitza s'ha posat com a data límit per decidir què fan, aquest diumenge. Dilluns si no han rebut resposta de l'Ajuntament amb una alternativa començarien a treballar per buscar un espai diferent que no fos municipal. Així ho ha explicat la membre de l'entitat Mireia Ferrés.

Mireia Ferrés

Aquesta situació és un boicot per eliminar el Quinto. Estem treballant contrarellotge i donem fins diumenge per tenir una resposta.


El Casal Popular la Guitza critica que la confirmació oficial de no poder-ho fer a l'escola Joan Maragall els ha arribat massa tard, exactament el 2 de desembre, només 23 dies abans d'iniciar-se el Quinto. L'entitat intentarà una vegada més aquesta setmana posar-se en contacte amb la direcció i l'AMPA del centre per conèixer les raons 'reals' per les quals no poden fer-ho allà.

El Quinto és una activitat nadalenca que se celebra a la nostra ciutat des de fa 11 anys. Als seus inicis l'entitat Profeslo era qui ho organitzava, passant el relleu dos anys més tard al Casal Popular la Guitza. En els últims nou anys l'activitat ha passat per l'Envelat, el Club Muntanyenc Sant Cugat (CMSC) i l'escola Joan Maragall.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.