Els panellets pugen de preu i oscil·len entre els 26 i 29 euros


  • Comparteix:

Les pastisseries fa dies que van plens de panellets.

Les pastisseries fa dies que van plens de panellets.

Les castanyes i els panellets seran els protagonistes aquest cap de setmana en moltes llars santcugatenques i catalanes. Tot i que, els panellets són més cars que l'any passat, els pastissers de la ciutat confien augmentar les vendes. D'altra banda, des de ja fa dies, els santcugatencs poden trobar castanyeres en diversos punts de la ciutat.

Arriba el ritual de fer panellets i d'anar a buscar castanyes a la cantonada de casa. I és que la festivitat de Tots Sants ha fixat aquesta obligació entre tots els catalans. Aquest any però els panellets són més cars i han passat de costar 26 euros el quilo, als 29. Un encariment que es deu a la forta pujada de preu de l'ametlla. Malgrat tot, els pastissers asseguren que les vendes van millor que l'any passat. El pastisser santcugatenc, Josep Maria Roura, en fa una valoració positiva.

Josep Maria Roura

Jo penso que aquest any es vendran més panellets que l'any passat perquè Tots Sants cau en dissabte i, fins i tot, la castanyada es podria allargar uns dies.


De panellets n'hi ha de molts gustos però el més venut continua sent el de pinyó, segons confirma Josep Maria Roura.

Josep Maria Roura

Els de pinyó són sempre els reis. De cada 10 panellets que es venen 8 són de pinyons. Sempres és aixó. A més, penso que és el més bo.


Com l'any passat , els consumidors trobaran en moltes pastisseries el símbol d'especialitat tradicional garantida atorgat per la Federació Catalana de la Pastisseria que garanteix al públic la qualitat del producte.

I els santcugatencs no només menjaran dolços per Tots Sants sinó també castanyes. Ja fa dies que les parades de castanyes ocupen diferents punts de la ciutat. Julio Sans, que des de fa dues setmanes ven castanyes als quatre Cantons diu que la feina ha anat creixent a mida que s'apropava la diada.

Julio Sans

Les vendes han anat bé a partir d'aquesta setmana. Primer vam començar fluixet però ara hi ha força feina.


I és que a taula, aquesta nit , no poden faltar ni les castanyes ni els panellets.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.