La Policia Local alerta del risc de comprar joguines a l'engròs

Les joguines pertanyen al grup d'articles més controlats

Societat

Publicat el 8/des/11 per Jon Sindreu

La Policia Local ha alertat dels perills dels articles nadalencs que no estan correctament etiquetats i ha assenyalat els comerços majoristes com a font principal d'aquests productes. L'avís es produeix en el marc del dispositiu policial 'Neula i Tió', que té com a objectiu garantir la seguretat d'aquests articles, vetllar pel seu etiquetatge adequat i comprensible i controlar les joguines que puguin significar un perill per als més menuts.

L'agent de la Policia Local Albert Gambús ha explicat al magazín 'Sant Cugat a Fons' de Cugat.cat (91.5 FM) que els productes perillosos es troben amb més freqüència als comerços generalistes o majoristes.

Albert Gambús

A les botigues d'àmbit generalista els productes a vegades són comprats a l'exterior i comporten més perill.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Gambús ha remarcat la necessitat que les etiquetes presentin tota la informació necessària i estiguin escrites en català o en castellà, per tal d'evitar fer un ús incorrecte dels articles. Més enllà de les joguines, que són la font principal de risc, l'agent de la Policia Local també ha recomanat precaució a l'hora de comprar productes d'electrònica com ara llums nadalenques, tubs de LED o figures que s'endollen al corrent.

El dispositiu 'Neula i Tió' estarà activat durant tot el desembre i la primera setmana de gener.