El balanç de vendes del pont referma la postura dels comerciants en contra de la llibertat comercial


  • Comparteix:

Les vendes d'aquest diumenge no compensen una obertura periòdica dels comerços els festius

Les vendes d'aquest diumenge no compensen una obertura periòdica dels comerços els festius

L'inici dels horaris comercials nadalencs ha fet que molts comerços s'hagin vist obligats a obrir en festiu per tal de poder competir amb els centres comercials. Els botiguers consultats per Cugat.cat han destacat la 'inutilitat' d'aquestes llibertats horàries ja que els hi resulten contraproduents perquè les vendes no agumenten sinó que es reparteixen al llarg de la setmana. L'obertura comercial d'aquesta última atípica setmana ha tornat el debat dels horaris dels establiments.

El pont de la Puríssima no ha portat enguany, segons els botiguers del centre de la ciutat, un increment excessiu de les vendes. Amb aquesta experiència, alguns comerciants santcugatencs sostenen que el debat sobre la llibertat comercial és inútil. Tot i que entenen les facilitats que pot comportar per a algunes famílies tenir més hores a la setmana per comprar, els venedors afirmen que el costum de fer-ho en l'horari establert no generarà un impacte en el consum alhora que els perjudica en la seva conciliació familiar.

Ho expliquen alguns dels responsables de les botigues del centre de la ciutat que han obert aquest diumenge.

Comerciants

Les grans superfícies no haurien d'obrir els diumenges. / Estic totalment en contra, ja obrim moltes hores. / La gent ja no compra tant, el comerç ja no té vida un diumenge.




De la mateixa manera, els botiguers han lamentat la necessitat d'anar a remolc de les propostes de les grans superfícies per tal de poder competir contra la seva infraestructura i els seus preus. Tot i així, els comerciants continuen confiant en el valor afegit del petit comerç com una atenció personalitzada i uns productes més exclusius.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.