Augmenta un 30%, els estrangers que estudien català a la ciutat segons el CNL


  • Comparteix:

El nombre d'estrangers que estudien català a Sant Cugat augmenta un 30%, segons un estudi realitzat pel Centre de Normalització Lingüística. Un increment, diu el director de Política Lingüística, que es produeix per l'àmplia oferta de cursos que s'organitzen a la ciutat.

Dels 431 adults que estudien català a Sant Cugat, més de la meitat són estrangers. El Servei Local de Català que depén del Consorci per la Normalització Lingüística, ha tancat les matriculacions aquest trimestre amb 36 alumnes més estrangers que el curs anterior. Són unes xifres que es desprenen de l'estudi que ha realitzat el Centre de Normalització Lingüística del Vallès Occidental i, que segons el director de Política Lingüística, Jordi Roigé, són molt positives.

Jordi Roigé

Dels 431 adults que estudien català a la ciutat 252 són estrangers. Mai en la història s'havia produït una cosa similar.


Aquest increment d'estrangers que estudien català a la ciutat es deu a l'àmplia oferta de cursos gratuïts que es fan a la ciutat. Ens ho explica Jordi Roigé.

Jordi Roigé

Vol dir que les campanyes que es fan des de l'ajuntament i la Generalitat tenen un efecte positiu.


Aquestes xifres i tenint en compte que el 94% de la població, segons el cens lingüístic, entén el català, haurien de servir per reforçar la presència d'aquesta llengua en els rètols dels establiments comercials.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.