El nou Consell d'Infants es constitueix amb els deures de dissenyar la programació infantil de la Festa Major


  • Comparteix:

La tasca d'enguany del Consell d'Infants és ajudar a dissenyar la Festa Major

La tasca d'enguany del Consell d'Infants és ajudar a dissenyar la Festa Major

La sala de plens de l'Ajuntament ha acollit aquest dimecres la constitució del 2n Consell d'Infants de la Ciutat. L'alcaldessa ha encarregat als 24 nens de 5è i 6è de primària, representants de les escoles de Sant Cugat, la tasca d'ajudar a dissenyar una proposta infantil per a la Festa Major d'enguany. La trobada també ha servit per fer un repàs a l'estat de les peticions que el consell anterior va proposar sota el lema 'Els infants opinem sobre la ciutat'. L'acte ha comptat amb la participació de tots els grups municipals amb representació al consistori i ha estat marcat per un missatge comú a favor del diàleg, el consens i el respecte.

El Consell dels Infants és un òrgan que emana del Reglament de Participació i pretén donar veu als nens de la ciutat per conèixer les seves necessitats, alhora que els dóna l'oportunitat de conèixer els òrgans de govern i els permet prendre part activa en la gestió dels afers públics.

Àlex Castillo, sotspresident del Consell d'Infants i un dels seus portaveus, ha valorat l'oportunitat de sentir-se escoltat pels polítics de la ciutat.

Àlex Castillo

A nosaltres ens agrada estar aquí per poder donar la nostra opinió i que ens tinguin en compte.


El Consell d'Infants d'enguany compta amb quatre escoles més que el primer; Catalunya, Pins del Vallès, Collserola i l'Escola Avenç.

Els 24 nens de 5è i 6è de primària de la ciutat que en formen part han estat escollits pels seus companys de classe per 'ajudar a construir la ciutat del demà'. Així ho ha explicat la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer.

Susanna Pellicer

El Consell pretén donar veu als infants de la ciutat perquè entre tots dissenyem la ciutat del demà.






Els representants dels grups municipals han assistit a la presentació i han coincidit que cal motivar els joves 'a ser crítics amb tot el que se'ls proposi, però sense deixar de passar-s'ho bé'.

L'acte també ha servit per fer un repàs exhaustiu a les accions dutes a terme en resposta a les demandes del consell de l'any passat. Tot i que moltes de les propostes no s'han pogut dur a terme a causa de les retallades, l'alcaldessa ha anunciat que a principis del 2012 s'inaugurarà una 'skate-street' a Mira-sol i que el consistori està plantejant organitzar un concurs de grafiters, que podria tenir lloc al moll de càrrega que hi ha darrera el Teatre-Auditori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.