Google Maps també castellanitza el nomenclàtor de Sant Cugat


  • Comparteix:

Imatge d'una de les traduccions de Google Maps

Imatge d'una de les traduccions de Google Maps

Part del nomenclàtor de Sant Cugat no s'escapa de la castellanització de Google Maps, on alguns dels carrers apareixen traduïts a l'espanyol amb peculiars denominacions, tal com ha fet amb altres indrets de Catalunya. El cercador ofereix traduccions tan curioses com 'avenida del Bello Lugar' en comptes d'avinguda del Bell Indret. També es pot trobar el 'paseo del Nardo' en substitució del passeig valldoreixenc del Nard i 'la avenida Vulpallares' per denominar l'avinguda Volpelleres. Tot i això, la majoria de carrers mantenen el nom en català.

Altres canvis són per al passeig de l'Om, que passa a dir-se 'paseo del Olmo', i el carrer Sant Lluís, que és anomenat 'San Luis'.

Personatges de la història de Catalunya també pateixen les traduccions de Google Maps, on es pot veure com el cronista català Bernat Desclot passa a ser Bernardo Desclot.

Diversos internautes han alertat que des de fa uns dies s'han abolit les etiquetes de 'carrer', 'plaça', 'avinguda' i 'teatre' i, fins i tot, s'han traduït bona part dels noms propis

La fundació puntCAT, amb seu a Sant Cugat, ja s'ha posat en contacte amb Google per demanar la correcció dels noms de carrers catalans. L'errada del cercador és 'trending topic' a les xarxes socials.

L'Ajuntament de Barcelona també ha expressat a Google el seu malestar per la castellanització de les vies de la capital.

De la seva banda, la companyia ha atribuït a un problema tècnic aquestes traduccions al castellà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.