Les entitats planenques abandonen la seva activitat al casal del districte per desavinences amb l'Ajuntament


  • Comparteix:

Imatge del casal de les Planes

Imatge del casal de les Planes

Les entitats de les Planes han cessat, fins a nou avís, la seva activitat al casal del districte com a protesta al tracte 'preferencial' que, segons els col·lectius, l'Ajuntament dóna als avis del Racó de l'Amistat. En un comunicat, col·lectius com l'Associació de Veïns i Propietaris i el Grup de Dones de la Creu d'en Blau han lamentat la manca d'espai de què disposaven a l'equipament municipal i han anunciat que buscaran un altre emplaçament on desenvolupar els seus cursos i tallers a l'espera que el consistori busqui una solució. El president del Consell de Barri de les Planes, Joan Puigdomènech, ha remarcat la dificultat de convertir 'en un centre cívic' un espai concebut com a casal d'avis.

La Comissió de Festes de les Planes, el Grup de Dones de la Creu d'en Blau, l'Espai Familiar, l'Agrupació Cultural i Musical de les Planes, l'Associació de Veïns i propietaris de les Planes, el Grup de Puntaires i l'Associació de les Arts han expressat en un comunicat emès aquest dijous que anul·len la programació de les activitats al Casal de les Planes fins a nou avís.

Representants de les entitats asseguren que aquesta és una decisió molt meditada i que sorgeix com a resposta al 'tracte preferencial' que l'Ajuntament dóna al Racó de l'Amistat, integrat per avis. Concretament, exigeixen que el consistori els doni més suport perquè l'equipament sigui un centre cívic en condicions i no pas 'un casal d'avis com és actualment'.

En declaracions a Cugat.cat, el president de l'Associació de Veïns i Propietaris de les Planes, Sergi Torres, ha explicat que la gota que ha fet vessar el got ha estat la decisió de retirar-los l'ús de la sala polivalent. Torres ha informat que, fins que l'Ajuntament no mogui fitxa, les entitats planenques no faran activitats al casal.

Sergi Torres

Hi ha gent de les entitats a la qual els ha costat molt pendre aquesta decisió. Ara haurem de buscar algun altre centre.


De la seva banda, el president del Consell de Barri de les Planes, Joan Puigdomènech, ha assegurat que la voluntat de l'Ajuntament és treballar perquè tots els col·lectius se sentin còmodes al districte i ha assegurat que és una tasca difícil convertir en un casal de barri un espai que originàriament havia estat concebut com un casal d'avis.

Joan Puigdomènech

Hem de partir de l'origen. La voluntat de l'Ajuntament és aconseguir un centre que albergui totes les activitats de les entitats.



Les associacions consideren que la negació de les ajudes per part del consistori 'és una estratègia política enfocada a un sector de votants'.





  • Comparteix:

COMENTARIS

Es un problema que ve de lluny i que no s'ha volgut afrontar mai buscant una sol.lució veritable. Es molt trist que el president del consell digui "és una tasca difícil convertir en un casal de barri, un espai que originàriament havia estat concebut com un casal d'avis"crec que reflexa el desconeixament i la poca voluntat municipal per a donar-li fi a aquesta situació.

vicenç valls i mercadé. Enviat el 15/des/11


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.