Més de 70 caminants rememoren el camí que van seguir els assassins de l'Abat Biure


  • Comparteix:

Els participants han arribat passades les nou del vespre al Museu de Sant Cugat

Els participants han arribat passades les nou del vespre al Museu de Sant Cugat

Els veïns de Sant Cugat i Cerdanyola han tornat a reviure el camí que els assassins de l'Abat Biure van fer la nit de Nadal del 1351, fent el mateix recorregut en la 7a edició del Camí de Justícia. Els participants han estat rebuts al Museu de Sant Cugat per les autoritats dels dos municipis després de dues hores caminant, i han gaudit d'un sopar i d'una representació excepcional de l'obra 'Pedra i Sang', que s'estrena oficialment aquest diumenge. Mira el muntatge a Cugat tv

Més de 70 persones dels dos municipis ha commemorat, aquest divendres, l'assassinat de l'Abat Biure a mans de Berenguer de Saltells, recordant el camí que van recórrer el noble i els seus sequaços per arribar al Monestir on l'abat oferia la missa.

La voluntat de l'acte és divulgar la història que any rere any es representa a Sant Cugat a 'Pedra i Sang'. El director del Museu de Sant Cugat i organitzador de la trobada, Lluís Campins, ha destacat la importància de mantenir tradicions tan arrelades com aquesta.

Lluís Campins

És important que prengui una dimenssió quasi de tradició local. Molta gent ja coneix el Camí de Justícia.



El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha mostrat la voluntat de fer extensiva aquesta tradició a altres indrets de Catalunya, per donar a conèixer la riquesa cultural i històrica dels dos municipis.

Xavier Escura

Una tradició que està arrelant en dues poblacions pot anar més enllà. Estem situats en un punt de sortida optimista per potenciar el turisme cultural.




Un cop han arribat al Museu, els participants han gaudit d'un sopar medieval i d'una representació excepcional de 'Pedra i Sang', que s'ofereix abans de l'estrena oficial, la nit de Nadal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.