Tetrateatre no garanteix la continuïtat de 'Pedra i sang' si es rebaixa l'aportació municipal


Temes relacionats

L'edició 2012 de 'Pedra i sang' rebrà menys diners del consistori (29/des/11)


  • Comparteix:

Dolors Vilarasau és la directora de 'Pedra i sang'. /Font: Santcugatencs.blogspot.com

Dolors Vilarasau és la directora de 'Pedra i sang'. /Font: Santcugatencs.blogspot.com

La rebaixa de la subvenció directa que l'Ajuntament aportarà a 'Pedra i Sang', en el marc del pressupost d'austeritat previst per al 2012, fa perillar la continuïtat de l'obra, representada per Tetrateatre. Això ha manifestat la seva directora, Dolors Vilarasau, en unes declaracions a Cugat.cat en què ha lamentat que es retalli de nou un muntatge que sempre exhaureix localitats i atreu públic de tota la comarca. Vilarasau, responsable des de fa onze anys de 'Pedra i Sang', ha assegurat desconèixer el pressupost total de l'obra en ser 'una producció del consistori'.

Un dia després de l'última funció de 'Pedra i Sang', la directora del muntatge, Dolors Vilarasau, ha concedit una entrevista a Cugat.cat en què ha mostrat 'sorpresa i preocupació' per la decisió de l'Ajuntament de rebaixar la seva aportació econòmica a l'espectacle.

La directora teatral ha lamentat que una obra de renom local com 'Pedra i Sang' torni a veure's afectada per una tisorada, tenint en compte que Tetrateatre tira endavant un cicle teatral amb un pressupost auster i molts voluntaris. Amb aquest panorama, Vilarasau creu que serà difícil representar 'Pedra i sang' al 2012. Són declaracions a l'informatiu 'Primera plana'.

Dolors Vilarasau

¿S'aposta d'una forma real per la cultura que es fa a Sant Cugat? Veig difícil fer l'obra amb uns números per sota dels actuals.



Preguntada sobre els números de 'Pedra i Sang', Vilarasau només ha reconegut els 14.000 euros que aporta l'Ajuntament, però en cap cas ha sabut xifrar el pressupost global del muntatge.

Dolors Vilarasau

Els meus números són aquests, i dels totals jo no en sé res. Heu de preguntar a l'Ajuntament.




Segons Vilarasau, 'Pedra i Sang' és una producció de l'Ajuntament que, també, és qui s'emporta íntegrament els beneficis de taquilla i qui assumeix les despeses en infraestructures. Vilarasau ha explicat a Cugat.cat que, a banda de la subvenció del consistori, l'obra es finança amb el mecenatge d'Unnim.

Amb les entrades exhaurides, 'Pedra i Sang' ha pujat als escenaris enguany per onzena vegada. L'única excepció va ser al 2004 quan l'obra no es va representar per no aconseguir un patrocinador privat que ajudés a finançar l'espectacle. Va ser llavors quan es va constituir l'associació 'Amics de Pedra i sang', entitat que actualment gestiona la subvenció de l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.