Una trentena d'entitats participa al Pla Educatiu d'Entorn

El pla busca la cohesió social

Societat

Publicat el 4/gen/12 per Redacció

Una trentena d'entitats ha participat al Pla Educatiu d'Entorn de Sant Cugat. Per cinquè any consecutiu, els plans educatius d’entorn tornen a Sant Francesc, la Floresta i les Planes amb la voluntat de promoure l'èxit educatiu i cohesionar la societat que els acull des del curs 2006-2007.

El pla treballa per promoure l'èxit educatiu de tot l'alumnat i contribuir a la cohesió social mitjançant l'equitat, l’educació intercultural, el foment de la convivència i l'ús del català.

El pla, que va iniciar-se el curs 2006-2007, s’adreça a tot l'alumnat de zero a 18 anys i a tota la comunitat educativa. El pla té una cura especial dels sectors socials més desafavorits. En total, hi participen 10 centres educatius i les respectives AMPA, i una vintena d’entitats, associacions de veïns, de barris i infantils i juvenils que han contribuït a dissenyar les accions que es faran durant aquest curs.

Les activitats més destacades per aquest curs són els tallers d’estudi assistit, cursos de català per a pares i mares, projectes d’aprenentatge i servei a la comunitat, i activitats esportives.

El pla educatiu d'entorn està impulsat pel departament d'Ensenyament de la Generalitat i l'Ajuntament, i compta amb una dotació econòmica de 44.000 euros, que aporten les dues administracions.