La Policia intervé prop de 150 articles de botigues que incomplien la normativa durant el Nadal


  • Comparteix:

Policia Local s'encarrega de detectar que els articles compleixen la normativa

Policia Local s'encarrega de detectar que els articles compleixen la normativa

La Policia Local ha intervingut 66 joguines i 76 objectes de decoració nadalenca que no complien la normativa vigent durant aquestes passades festes. En el marc de l'operació 'Neula i Tió', el cos de seguretat municipal ha detectat articles defectuosos o fora de la normativa en un total de cinc establiments locals.

El dispositiu 'Neula i Tió' té l'objectiu d'inspeccionar articles de botigues per detectar aquells que no compleixen amb la normativa existent sobre aquests productes en època nadalenca. Entre el 5 de desembre i el 8 de gener, s'han efectuat inspeccions rutinàries a una dotzena d'establiments i comerços.

En cas que la joguina no mostri la marca CE pot significar que el responsable, fabricant, importador o distribuïdor dins el mercat estatal no ha complert amb el requisit obligatori de sotmetre la joguina als assajos que fixa la normativa comunitària. Això significa que la joguina pot ser insegura i, per tant, ha de ser retirada del mercat.

També cal incloure la identificació del fabricant amb el seu domicili i la de l'importador i, per un ús segur, tots aquells advertiments que afectin la salut i seguretat dels infants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.