Sis establiments consoliden la gastronomia japonesa a la ciutat
El sushi és un dels principals atractius d'aquesta gastronomia
SocietatPublicat el 10/gen/12 per Mikel Vilalta
La gastronomia japonesa ha arribat amb força a la ciutat en els últims cinc anys amb l'arribada de sis establiments de menjar exclusivament japonès. Cugat tv ofereix aquest dimarts, al programa 'A fons', un reportatge que analitza aquest auge, que gaudeix cada cop de més clients fidels. Mira el reportatge a Cugat tv
Des del 2006, Sant Cugat compta amb sis locals que ofereixen menjar exclusivament japonès. Es tracta de tres restaurants, Matsu, Sugoi i Zuka, i tres botigues de menjar per emportar, com són Sushi Shop, Sushi 10 i Hanaya. Segons els seus responsables, el menjar japonès s'ha consolidat al món occidental perquè és una cuina molt sana.
Restauradors
Es tracta d'arribar a la major puresa del producte. / La cuina japonesa té fama de ser molt sana i elaborada amb matèries primeres boníssimes.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
Tota aquesta oferta dóna feina a més de 30 persones, uns treballadors que no venen només del Japó, fet que demostra que aquesta gastronomia ja és global. Tot i que la demanda cada vegada és més gran, queda la incògnita de saber si un municipi que acaba de superar els 85.000 habitants és un pastís prou gran per repartir-lo entre una oferta que creix a passos de gegant.
El gerent de la Federació d'Associacions de Comerciants, Jesús Carvallo, considera que això no suposarà cap problema.
Jesús Carvallo
Som una ciutat amb 85.000 residents i jo crec que tenim mercat per això i per més.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
El reportatge de Cugat tv s'endinsa en aquestes i altres qüestions, analitzant les causes per les quals aquest tipus de mercat s'ha establert a la ciutat.