La L4 arribarà a partir de dilluns a l'escola La Floresta


Temes relacionats

El ple demana a la Generalitat i a l'Estat transport públic gratuït per a l'escola La Floresta (19/jul/11)


  • Comparteix:

Els alumnes podran arribar a l'escola amb transport públic

Els alumnes podran arribar a l'escola amb transport públic

La línia L4 d'autobús urbà arribarà a l'escola La Floresta a partir de dilluns de la setmana vinent. Aquesta ampliació de la línia és fruit de la negociació entre l'Ajuntament i l'AMPA de l'escola, i oferirà una alternativa a l'increment de preu del transport escolar no obligatori del Consell Comarcal. L'ampliació només modificarà l'itinerari de dos autobusos, un al matí i un altre a la tarda, i exclusivament els dies feiners lectius.

La intenció d'aquesta ampliació és permetre que els escolars puguin arribar i marxar amb transport públic del centre educatiu, possibilitant l'entrada a dos quarts de nou del matí i la sortida a dos quarts de cinc de la tarda. El canvi modificarà l'horari dels autobusos que surten a les vuit del matí i a tres quarts de quatre de la tarda des de la plaça del Centre de la Floresta, que faran un recorregut d'una durada de 45 minuts en lloc de la mitja hora habitual.

El nou servei ofereix, d'aquesta manera, una alternativa al transport escolar del Consell Comarcal i al transport privat per accedir al centre i una alternativa més econòmica ja que els infants de 4 a 12 anys no paguen el bitllet mitjançant la targeta T-12.

La regidora d'Educació, Esther Salat, ha valorat el diàleg i el compromís amb la direcció del centre i amb les famílies per trobar alternatives a l'encariment del transport escolar no obligatori de gairebé un 300%. Són declaracions a Cugat.cat.

Esther Salat

Agraïr el diàleg que hem mantingut amb l'AMPA i la direcció del centre perquè ha permès arribar a una solució.



Salat ha destacat que l'Ajuntament treballa, en paral·lel, en la millora dels accessos a l'escola amb la urbanització del sector de la Muntanyesa Nord.

El Consell Comarcal del Vallès Occidental va anunciar l'any passat que augmentaria el preu del transport escolar no obligatori, a causa de la reducció dels diners que aporta la Generalitat. Aquest augment suposa pagar 265 euros per alumne i any.

És per això que l'Ajuntament va demanar a la Generalitat i al ministeri espanyol d'Educació que declarés la singularitat de l'escola La Floresta perquè tingués transport gratuït a causa de la seva ubicació geogràfica. Mentre no es tiri endavant aquesta mesura, tots els partits instaven el govern, en una declaració institucional el juliol passat, a facilitar ajuts econòmics a aquelles persones que no puguin fer front a la despesa d'aquest servei.

Amb l'ampliació de la L4, se solucionen les necessitats específiques de la ciutat marcades per les grans distàncies que separen algunes zones residencials dels centres educatius com és el cas de l'escola La Floresta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.