Sant Cugat per la Independència promou el debat sobiranista a la ciutat


  • Comparteix:

La trobada ha tingut lloc a la Casa de Cultura

La trobada ha tingut lloc a la Casa de Cultura

'La tasca dels escriptors és donar arguments a la societat per la defensa dels seus drets'. D'aquesta manera ha definit l'escriptor santcugatenc Víctor Alexandre la missió que han d'entomar els intel·lectuals per assolir la independència del seu poble. Alexandre ha compartit taula rodona amb els també escriptors Josep Maria Puigjaner, Xavier Cuadras i Josep Gimeno on han exposat els seus motius per escriure textos que parlen i afronten el debat independentista. La trobada ha acollit una vuitantena de persones a la Casa de Cultura en un acte organitzat per la plataforma Sant Cugat per la Independència.

Alexandre ha destacat que un escriptor no pot viure al marge dels problemes del seu país i ha explicat que cal que el món del pensament s'impliqui per crear una consciència nacional que pressioni els polítics a actuar.

En aquest sentit, Alexandre ha explicat que el corpus teòric per la independència ja existeix i només cal que els intel·lectuals facin la seva tasca de difondre el missatge.

Víctor Alexandre

El corpus teòric existeix i cal que jo com escriptor em converteixi en veu de les necessitats del meu poble.


El professor d'economia de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i coautor del llibre 'Sense Espanya. Balanç econòmic per la independència' Xavier Cuadras ha assenyalat que, malgrat les diferències, casos com el del procés independentista d'Escòcia aclariran les regles de joc per una possible independència de Catalunya. És el cas, ha singularitzat, de la inclusió directa o no del nou estat a la Unió Europea (UE).

Xavier Cuadras

Qualsevol precedent europeu serà un factor important perquè serà un punt de referència.





L'escriptora Patrícia Gabancho no ha pogut assistir al debat com estava previst i s'ha compromès amb els organitzadors de Sant Cugat per la Independència a assistir a un altre debat properament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.