'Els adults som model de conducta' vol prevenir els perjudicis del tabac en els nens santcugatencs


  • Comparteix:

La mostra visitarà, també, les escoles de la ciutat

La mostra visitarà, també, les escoles de la ciutat

L'Ajuntament i Boehringer Ingelheim uneixen esforços per lluitar contra els perjudicis del tabac en els nens i nenes, a través de l'exposició 'Els adults som model de conducta'. La mostra, que es pot visitar al vestíbul de l'ajuntament i viatjarà a diferents escoles de la ciutat, és resultat de la campanya 'Amb els infants, tallo amb el fum', que aposta per sensibilitzar els adults com a referents per als més petits.

Es tracta d'una exposició interactiva i pedagògica que, sota el nom de 'Els adults som model de conducta', centra la seva atenció en els perjudicis del tabac en els més petits i les dones embarassades, que esdevenen fumadors passius. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat la voluntat de continuar treballant per la sensibilització contra el tabaquisme i ha agraït que, novament, la multinacional amb seu a Sant Cugat Boehringer Ingelheim també participi en el projecte. A més, ha recordat que la mostra visitarà les escoles de la ciutat i entre 2013 i 2015 s'instal·larà als centres d'atenció primària, a les mútues i als hospitals.

Mercè Conesa

Volem que aquesta exposició es pugui treballar a les escoles i s'utilitzi com a eina de difusió i promoció de la salut.


A l'acte de presentació, han assistit diverses personalitats del món de la sanitat a la ciutat i a Catalunya, que han destacat la importància d'organitzar activitats i mostres com aquesta per fer que la societat sigui conscient dels riscos que comporta estar exposat al tabac. Eduard Monsó és el president de la Societat Catalana de la Pneumologia (SOCAP).

Eduard Monsó

Tenim instruments perquè la gent no fumi i si ho fa que ho deixi aviat. Aquesta acció treballa perquè la gent no s'iniciï en aquest hàbit de mal risc.




En aquest sentit també s'ha pronunciat el responsable de la Unitat de Control del Tabaquisme de l'Institut Català d'Oncologia, Esteve Fernández, que també ha assistit a l'acte.

Esteve Fernández

És una de les nostres línies prioritaries controlar el tabaquisme en la pervenció i també en altres àmbits.


El responsable del programa tabac de la Subdirecció General de Promoció de la Salut de la Generalitat, Esteve Saltó, ha subratllat que la societat fa passos per deixar cada vegada més enrera els espais on es permeti fumar i, d'aquesta manera, els col·lectius més vulnerables estan cada vegada més vigilats.

Esteve Saltó

Aquesta exposició s'emmarca en la idea d'anar abordant les esferes on té sentit potenciar que es protegeixin els col·lectius més vulnerables.





A l'acte han assistit, també, el regidor de Sanitat, Raül Grangé, i representants de la sanitat a Sant Cugat com el director del Centre d'Atenció Primària (CAP) Valldoreix, Jordi Jiménez.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.