Grangé replica a la uaSC que Promusa s'autofinança completament


Temes relacionats

La uaSC proposa la supressió de Promusa i negociar la compra d'habitatge buit (17/gen/12)


  • Comparteix:

Promoció de Promusa a Josefina Mascareñas

Promoció de Promusa a Josefina Mascareñas

El regidor d'Habitatge, Raül Grangé, rebutja la proposta de la uaSC de suprimir Promusa i assenyala que l'empresa d'habitatge municipal s'autofinança i no costa res a l'Ajuntament. Grangé també destaca que, tot i registrar un descens, els preus dels immobles del mercat lliure continuen molt per sobre de les xifres de les promocions d'habitatges protegits. Segons el titular de l'àmbit, Promusa té en projecte set promocions i es cuida de la gestió de 1.800 habitatges.

La uaSC ha proposat aquesta setmana la supressió de Promusa ja que considera que la situació del mercat immobiliari treu sentit a la tasca d'aquesta entitat. Com a rèplica, Grangé recorda que els preus protegits continuen molt per sota del preu del mercat i que Promusa es financia a per sí mateixa. El regidor ha recordat a la uaSC que Promusa no suposa cap cost per l'Ajuntament.

Raül Grangé

Promusa no costa ni un cèntim a l'Ajuntament. Té la seva rendibilitat i s'autofinança. A més, dóna feina a 30 persones.


El responsable de l'àrea d'Habitatge considera una bona idea però irrealitzable la proposta de la uaSC de negociar amb promotors i bancs la posada al circuit de vivendes protegides dels pisos buits de la ciutat. Grangé veu molt difícil que els actuals propietaris d'aquests immobles estiguin disposats a vendre'ls a preus protegits.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Jo aconsellaria a aquest senyor que consulti a les caixes d'estalvi i vegi els preus tan baixos que donen per a l'opció del lloguer. Potser ha de sortir més de la seva oficina i parlar amb les caixes i promotors. Al meu gendre fa quatre mesos li ha sortit bé.

Maria Dolors Sans i Gracia. Enviat el 18/gen/12


Extret del "PROJECTE DE PRESSUPOST MUNICIPAL GENERAL PER A L’EXERCICI 2011 (PLE 15 DE NOVEMBRE DE 2010)" --- Pel que a PROMUSA el seu Consell d’Administració ja ha aprovat l’estat de previsió d’ingressos i despeses per a aquest exercici 2011, generant una previsió comptable de pèrdues de més de 2 milions d’euros, així com també hi ha aprovat el seu Programa d’Actuacions, Inversions i Finançament (PAIF) del 2011 en que es preveu la compra de diversos terrenys i actuacions d’obres i serveis. Aquest fet de l’aprovació per part del Consell d’administració de Promusa amb un desequilibri previst inicial de majors despeses que no pas ingressos (molt conjuntural i fluctuant lligat al cicle -o de construcció o de vendes- característic d’aquest sector de la construcció) fa que quan es consolidi el total de despeses i ingressos de l’Ajuntament, els sues 4 OO.AA i l’empresa municipal de Promusa en resultin unes previsions totals negatives de 926.532,72€ tot això degut a les previsions econòmiques de PROMUSA. ---- Qui ha posat aquests diners que diu Grange que fan que Promusa s'autofinanci completament? estan venent sol municipal????

Jaume Massanés i Papell. Enviat el 18/gen/12


Els pisos de protecció, a dia d'avui, són més cars que al mercat obert, al menys a Sant Cugat. Ja sé que el preu el marca la Generalitat, però hi ha un marge de variació i a Sant Cugat s'ha triat l'¡extrem més alt. Al meu fill i a la meva jove ens en va tocar un i hi van renunciar, precisament per això. I cada dia que passa més cert és això.

Rafael Serra Fuster. Enviat el 19/gen/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.