Sant Cugat és la segona ciutat més solidària de l'Estat espanyol, segons Intermón Oxfam


Temes relacionats

Antoni Marimon: 'Tot i l'esforç, la situació a la Banya d'Àfrica no ha millorat gaire' (17/gen/12)

Intermón Oxfam ha recaptat 371.000 euros a Sant Cugat en un any (16/gen/12)

La campanya 'Creix' d'Intermon vol promoure un millor repartiment dels aliments al món ( 8/set/11)


  • Comparteix:

Intermón Oxfam ha passat comptes de les seves activitats en la Setmana de la Transparència

Intermón Oxfam ha passat comptes de les seves activitats en la Setmana de la Transparència

Intermón Oxfam situa Sant Cugat com la segona ciutat de l'Estat espanyol amb més recaptació per a aquesta organització, amb 371.000 euros. D'aquesta manera, la secció local de l'entitat salva un període de pèrdues, ja que l'ONG ha tancat l'exercici 2010-2011 amb una davallada de quatre milions d'euros, un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) a les oficines centrals i el tancament de diverses botigues. Així ho ha fet públic el comitè local de l'entitat durant la Setmana de la Transparència, que un any més ha fet públiques les dades de l'últim exercici tot fent difusió de les activitats realitzades.

Intermón Oxfam a àmbit estatal ha tancat la campanya 2010-2011 amb pèrdues de quatre milions d'euros. Així ho ha fet públic durant la Setmana de la Transparència, una iniciativa de l'entitat que, any rere any, fa balanç públic de les dades econòmiques de l'últim exercici, alhora que fa difusió de les activitats realitzades.

Les dificultats econòmiques han vingut acompanyades d'un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) a les oficines centrals de l'entitat, així com del tancament de diverses botigues arreu del territori, com és el cas de Sant Cugat. Tot i les pèrdues, l'ong assegura que s'ha lluitat per evitar que la repercussió econòmica arribi a les campanyes que desenvolupa arreu del món. Així ho ha explicat el coordinador del comitè local de l'entitat, Antoni Marimón, a Cugat.cat.

Antoni Marimón

S'ha pretès optimitzar els recursos per evitar que la repercussió econòmica anès a parar a les campanyes.


D'aquesta manera, durant el darrer exercici, Intermón Oxfam ha gestionat 94 programes de desenvolupament en més de 44 països d'Àfrica, Amèrica Llatina i Àsia, amb una dotació de 7'4 milions d'euros. Han estat especialment remarcables les campanyes per pal·liar els efectes de la sequera a la Banya d'Àfrica i del terratrèmol d'Haití.

A àmbit local, el darrer anàlisi de penetració situa Sant Cugat com la segona ciutat de l'Estat espanyol amb un índex més alt de participació. Només superada per Barcelona, la nostra ciutat tanca l'any amb una recaptació de més de 371.000 euros, gràcies a les aportacions de gairebé 3.000 socis, donants, Ajuntament i altres entitats. Ho explica Marimón.

Antoni Marimón

Dues terceres parts dels ingressos procedeixen de fonts privades. Les subvencions i ajudes de l'administració no arriben a una tercera part.




A punt de finalitzar la Setmana de la Transparència, Intermón Oxfam té la vista posada en el nou any, que arriba amb la continuació del projecte 'Creix', una iniciativa per potenciar la justícia alimentària a través de la conscienciació de la ciutadania. La campanya durarà quatre anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.