La crisi arriba a les escoles concertades i privades de la ciutat


Temes relacionats

Les escoles, prudents amb el retard dels pagaments de la Generalitat ( 5/oct/11)

Un total de 19.262 alumnes comencen avui el curs escolar (12/set/11)


  • Comparteix:

Els centres privats i concertats pateixen els efectes de la crisi

Els centres privats i concertats pateixen els efectes de la crisi

Les escoles privades i concertades del municipi tampoc no esquiven la crisi. Alguns centres de la ciutat denuncien que la Generalitat encara no els ha pagat algunes mensualitats i s'ha endarrerit en la transferència de les subvencions. En paral·lel, algunes famílies tenen dificultats per pagar les quotes mensuals i s'estalvien serveis com el menjador i el transport. Els centres estan pendents de l'inici de les matriculacions entre el mes vinent i el març per comprovar si hi ha un descens d'alumnes a causa de la situació econòmica.

Els centres privats i concertats donen servei aquest curs 2011-2012 a un total de 11.029 alumnes, xifra que suposa un 57'3% de les places d'escoles i instituts de Sant Cugat.

Un dels efectes de la crisi ha estat l'impagament per part de la Generalitat d'algunes quantitats previstes pel 2011. La directora de l'escola El Pinar, la germana Maria Roser, ha explicat que això dificulta el funcionament dels centres.

Maria Roser

Per sort tenim una comunitat de religioses que col·labora amb el funcionament. La Generalitat ens deu dos mesos de despesa i alguna subvenció.



Una altra conseqüència és la reducció de la despesa per part de moltes famílies. La directora de l'escola Santa Isabel, sor Blandina Niubó, explica quines repercussions ha tingut aquest fet.

Blandina Niubó

La crisi no ha suposat un descens de matrícules. D'altra banda, moltes famílies s'han donat de baixa del servei de menjador.



El director de Relacions Institucionals de la Institució Familiar d'Educació, entitat que gestiona l'escola La Farga, Marçal Quintairos, ha exposat quin impacte ha tingut la crisi al centre.

Marçal Quintairos

Moltes famílies estan fent un gran esforç per mantenir els fills a l'escola. El centre també està fent els esforços necessaris.




Alguns dels centres consultats han explicat que l'abast de la crisi es pot fer més evident quan s'obri el període de matriculacions de cara al curs vinent. Les escoles temen un davallada d'alumnes de famílies que ara no poden afrontar les quotes mensuals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.